15.1 °C, 3 m/s, 64 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsMelānijai Čamanei Eiropas junioru čempionātā bronza
Melānijai Čamanei Eiropas junioru čempionātā bronza
05/07/2024

Ar bronzas medaļu 500 metros vieniniekiem no Eiropas junioru čempionāta atgriezusies Jelgavas smaiļotāja Melānija Čamane.

“Man pagājušogad bija 5. vieta Eiropas junioru čempionātā 500 metros vieniniekos un šogad vēlējos izcīnīt medaļu,” Jelgavas pašvaldības iestādei “Sporta servisa centrs” saka sportiste, un tas viņai arī izdevās. “Tiesa, čempionāta sākums nebija tas spožākais, jo psiholoģiski vēl nebiju noskaņojusies un priekšbraucienā nobraucu kā ceturtā. Pēc tā brauciena vajadzēja kārtīgi noskaņoties un atgūt pārliecību, un to izdarīt man palīdzēja treneri Juris Lauris un Lelde Laure. Uz vieninieku finālu es jau biju gatava, noskaņojusies un beigās tiku pie bronzas medaļas. Esmu ļoti priecīga un lepna par savu rezultātu. Arī laiks, kurā nobraucu, ir mans personīgais rekords – 1:53,677 minūtes,” stāsta Melānija. Jāpiebilst, ka šajā distancē startēja 23 dalībnieces.

Smaiļošanas divniekos Melānija startēja pārī ar limbažnieci Kristu Bērziņu U-23 vecuma grupā. 500 metru distancē viņas izcīnīja 7. vietu. “Tas arī ir augsts rezultāts, jo šogad pirmo reizi startējām U-23 vecuma grupā. Šajā grupā piedalījās 15 ekipāžas. Ļoti palīdzēja vecāku atbalst, jo viņi atbrauca uz Bratislavu, lai mani atbalstītu,” turpina sportiste. Jāpiebilst, ka Melānijai šogad ir pēdējais gads junioru vecumā, un nākamgad viņa startēs jau U-23 grupā arī vieniniekos.

Eiropas čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā junioriem un U-23 grupas sportistiem notika no 27. līdz 30. jūnijam Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. Latvijas izlases sastāvā tajā startēja trīs Jelgavas smaiļotāji – Melānija Čamane, Kārlis Dumpis un Kristiāns Lauris. Kārlis Dumpis ar limbažnieku Jāni Kaurātu U-23 grupā izcīnīja 12. vietu 500 metru distancē divniekos, savukārt U-23 grupas četriniekos viņam 14. vieta. Četriniekā brauca arī Kristiāns Lauris. Kristiāns startēja arī junioru grupā divniekos – pārī ar daugavpilieti Artjomu Ivanovu – un 1000 metru distancē ieņēma 17. vietu, bet 500 metru distancē – 19. vietu.

No 17. līdz 21. jūlijam Plovdivā, Bulgārijā, norisināsies pasaules junioru un U-23 grupas čempionāts smaiļošanā un kanoe airēšanā, un tajā no Jelgavas startēs šie paši trīs smaiļotāji.