15.1 °C, 3 m/s, 64 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaIzstādē pēta simbiozi starp četrām mākslas disciplīnām
Izstādē pēta simbiozi starp četrām mākslas disciplīnām
05/07/2024

Piektdien, 5. jūlijā, pulksten 16 Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā durvis vērs jauna izstāde – “No saknēm līdz galotnēm”, kas tapusi, sadarbojoties pieciem dažādu jomu māksliniekiem. Izstādi muzejā iespējams aplūkot līdz pat 1. septembrim.

Izstāde “No saknēm līdz galotnēm” ir piecu mākslinieku – tekstilmākslinieces Ilzes Rudzītes, skaņas mākslinieces Karīnas Greteres, fotogrāfa Marka Daijera un dejotāju/ horeogrāfu Emīlijas Rudzītes un Antona Skoninga Tomsena – kopdarbs. Veidojot kopīgu izstādi, mākslinieki pēta simbiozi starp šīm četrām mākslas disciplīnām, tiecoties pēc vienota veseluma.

Caur mākslas darbiem mākslinieki aicina skatītāju reflektēt par sapņu un ilgu nozīmi dzīves gājumā, akcentējot cilvēku bināro pasaules uztveri, kad skaistais mijas ar biedējošo, skumjas – ar prieku. “Šis stāvokļu mainīgums ir neatdalāma dzīves sastāvdaļa. Sapņi nekad nerodas tukšā telpā. Tie izriet no mūsu pagātnes pieredzes un virza mūs cauri dažādiem laikiem uz mūsu garīgajām virsotnēm, kuras ir nebeidzamas un mūžīgas,” saka viena no izstādes māksliniecēm I.Rudzīte.

Jāatgādina, ka Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejs apmeklētājiem ir atvērts no otrdienas līdz svētdienai katru dienu no pulksten 10 līdz 18, bet muzeja tornī iespējams uzkāpt no trešdienas līdz svētdienai no pulksten 10 līdz 18. Sīkāka informācija par ieejas maksu muzejā ir pieejama ŠEIT.