13 °C, 3.8 m/s, 70.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiLīdz 28. jūlijam Jelgavas Vecpilsētas mājā skatāma Marikas Dehnikas gleznu izstāde “Ziedu skaņas”
Līdz 28. jūlijam Jelgavas Vecpilsētas mājā skatāma Marikas Dehnikas gleznu izstāde “Ziedu skaņas”
04/07/2024

No 4. līdz 28. jūlijam Jelgavas Vecpilsētas mājā, Vecpilsētas ielā 14, ir apskatāma Marikas Dehnikas gleznu izstāde “Ziedu skaņas”.

Ar savām gleznām māksliniece vēlas vairot pasaules skaistumu un raisīt cilvēkos prieka sajūtu. M.Dehnikas kvēlākā vēlēšanās, lai “ikviens lūkojoties viņas gleznās varētu sajust mieru un mīlestību, lietas, kas mūsdienu trauksmainajā dzīves ritējumā ļoti trūkst.” Viņas gleznas ir aizceļojušas arī pāri Latvijas robežai – Vācijā, Īrijā, ASV, Lietuvā.

Jelgavniece Marika Dehnika glezniecību ir apguvusi pašmācības ceļā. Šī aizraušanās sākās nejauši – aplūkojot kādu apsveikuma kartīti un cenšoties to pārzīmēt lielākā izmērā. Marika Dehnika domā, ka “katra cilvēka dzīve ir tik skaista, cik katrs pats to ir spējīgs iekrāsot.”

Apmeklētāji, iegādājoties ieejas biļeti uz izstādi, var izstaigāt un apskatīt arī Jelgavas Vecpilsētas mājas ekspozīciju audio gida pavadībā, iepazīstot Jelgavas zudušo koka arhitektūru un Jelgavas Vecpilsētas mājas stāstu.

Izstāde un ekspozīcija apskatei pieejama no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 10 līdz 18, svētdienās no pulksten 11 līdz 17. Ieejas maksa pieaugušajiem ir 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1,50 eiro, ģimenes biļete – 6 eiro. Plašāk: www.visit.jelgava.lv.