23.6 °C, 4 m/s, 69.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaBibliotēkās tagad pieejama arī elektroniskā lietotāja karte
Bibliotēkās tagad pieejama arī elektroniskā lietotāja karte
03/07/2024

Turpinot attīstīties un domājot par apmeklētāju ērtību, Jelgavas Pilsētas bibliotēka izstrādājusi jauna dizaina bibliotēkas lietotāja karti. Turklāt lietotājs var izvēlēties, vai saņemt karti fiziskā formā, vai e-karti elektroniskā veidā. Jauna dizaina karte tiks izsniegta jaunajiem bibliotēkas lietotājiem, taču arī esošie Jelgavas Pilsētas bibliotēkas, bērnu un jauniešu bibliotēkas “Zinītis”, Miezītes un Pārlielupes bibliotēkas lietotāji var pieteikties e-kartes saņemšanai.  

Izvēloties jaunās lietotāja kartes fizisko formu, tās izveidošanai vairs nav nepieciešama personīgā fotogrāfija, kā tas bija līdz šim, tādējādi paātrinot karšu izgatavošanas procesu. Jaunie bibliotēkas lietotāji, kuri reģistrēsies bibliotēkā, varēs saņemt laminētu lietotāja karti ar unikālu svītru kodu pēc 10 bibliotēkas darba dienām, uzrādot personu apliecinošu dokumentu – pasi vai ID karti. Savukārt, tie iedzīvotāji, kuri izvēlēsies saņemt savu bibliotēkas lietotāja karti elektroniskā veidā, karte bildes formātā tiks sagatavota un nosūtīta uz viņa norādīto e-pastu trīs bibliotēkas darba dienu laikā. Jāpiebilst, ka bibliotēkas lietotājam ir iespēja saņemt arī abas kartes – gan e-karti, gan arī lasītāja karti fiziskā formā.

Jāuzsver, ka joprojām derīgas ir iepriekšējā parauga laminētās bibliotēkas lietotāja kartes. Taču visiem jau esošajiem bibliotēkas lietotājiem ir iespēja saņemt arī e-karti, jautājot to bibliotekāram vai, sazinoties pa tālruni, e-pastu ar sev tuvāko un ērtāko no bibliotēkām.

Ar Jelgavas Pilsētas bibliotēku (Akadēmijas ielā 26) iespējams sazināties pa tālruni 63046587, e-pastu abo@biblioteka.jelgava.lv, “Zinīti” (Zemgales prospektā 7) pa tālruni 63029093, e-pastu zinitis@biblioteka.jelgava.lv, ar Pārlielupes bibliotēku (Loka maģistrālē 17) – pa tālruni 63011829, e-pastu parlielupe@biblioteka.jelgava.lv, bet ar Miezītes bibliotēku (Dobeles šosejā 100A) – pa tālruni 63083151, e-pastu miezite@biblioteka.jelgava.lv.

Atgādinām, ka bibliotēkas lietotāja karte ir derīga visās Jelgavas pilsētas un novada bibliotēkās, un ir izmantojama arī Jelgavas Pilsētas bibliotēkas un bērnu un jauniešu bibliotēkas “Zinītis” pašapkalpošanās iekārtā.