19.8 °C, 2.3 m/s, 74.3 %

Jauniešu centrs “Pakāpiens”

Jauniešu centrs “Pakāpiens”

Adrese: Loka maģistrāle 25, Jelgava

Centra mērķis ir iedrošināt jauniešus spert soli un pārvarēt kārtējo pakāpienu, lai savu brīvo laiku pavadītu jēgpilni, apgūstot dažādas prasmes, kas var noderēt tālākajā dzīvē un ikdienā. Centrs ir droša vide, kur jaunietim pilnveidot esošās un apgūt jaunas prasmes, iegūt jaunus draugus un iegūt zināšanas, lai attīstītos un paplašinātu savu redzesloku.

Jauniešu centrā “Pakāpiens” strādā jauniešu centra vadītājs un jaunatnes lietu speciālists kopā ar jaunatnes darbiniekiem, kuri nodrošina aktivitātes un pasākumus, kas notiek gan centrā, gan pilsētā. Jaunieši tiek informēti par iespējām, kas tiek piedāvātas Jelgavā un ārpus pilsētas. Centra darbinieki, realizējot projekta “Sociālajam riskam pakļauto bērnu un jauniešu integrācija Jelgavas un Šauļu pašvaldībās (Risk Children)” aktivitātes, veic ielu darbu, strādājot ar jauniešiem viņu pulcēšanās vietās dažādos pilsētas mikrorajonos.

Jauniešu centrs “Pakāpiens” piedāvā iespējas, kā pavadīt brīvo laiku, apgūt prasmes un pilnveidot zināšanas, attīstīt sevi kā personību un iegūt jaunus draugus:

1.stāva darbnīcā ir iespējams apgūt pamatprasmes darbā ar dažādiem materiāliem, izmantojot pieejamos instrumentus un, ja nepieciešams, tad arī veikt nelielus remontdarbus dažādiem pārvietošanās līdzekļiem – velosipēdiem, skūteriem u.c.

2.stāvā ir pieejama aprīkota virtuves zona, kurā notiek dažādas meistarklases un iespējams uzsildīt un nobaudīt savu līdzi paņemto ēdienu. Konferenču zālē iespējams rīkot gan draugu sanākšanas, iegūt zināšanas, skatīties filmas. Trenažieru zāles aprīkojums ļauj katram jaunietim bez maksas nodarboties ar dažādām fiziskām aktivitātēm un uzlabot savu pašsajūtu.

3.stāvā jaunieši var pārbaudīt savas iemaņas un prasmes, izmantojot gan klasiskas, gan jaunas galda spēles vai piedalīties virtuālos basketbola un futbola turnīros.

Centrs “Pakāpiens” atrodas Loka maģistrālē 25. Tajā gaidīti jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem katru darba dienu no pulksten 14 līdz 20. Vasaras brīvlaikā darba laiks var tikt mainīts.

Sīkāka informācija par centra aktivitātēm ir pieejama sociālajos tīklos – Facebook, Instagram un Tiktok, meklējot @jelgavasjauniesiem vai vienkārši atnākot uz jauniešu centru “Pakāpiens”.

Dod iespēju savai iespējai!


Informāciju sagatavoja Jelgavas Sabiedriskais centrs. Jautājumu gadījumā sazināties ar jauniešu centru “Pakāpiens” pa e-pastu pakapiens@sc.jelgava.lv, tālruni 63005443