24.3 °C, 1.6 m/s, 72.4 %

Jauniešu centrs “Špaktele”

Jauniešu centrs “Špaktele”

Adrese: Pasta iela 44, Jelgava

Jauniešu centra mērķis ir dot jauniešiem iespēju kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku caur neformālo izglītību, palīdzot viņiem sagatavoties patstāvīgai dzīvei jeb palīdzēt “nogludināt” viņu ceļu uz patstāvīgo dzīvi, ko atklāj pats nosaukums “Špaktele”. Špaktele ir darbarīks, tieši tāpat arī jauniešu centrs ir kā instruments, kas sniedz jauniešiem nepieciešamo atbalstu un zināšanas. Lai to sasniegtu, ir izveidota vide, kur justies brīvi, kur var mācīties, atpūsties un saņemt sev nepieciešamo palīdzību.

Jauniešu centrā strādā jauniešu centra vadītāja un jaunatnes lietu speciālists kopā ar jaunatnes darbiniekiem, kuri ikdienā nodrošina aktivitātes un pasākumus, kā arī informē par jauniešu iespējām pilsētā un ārpus tās, organizē iniciatīvu grupas darbību, kurā jauniešiem kopā ir iespēja domāt, organizēt aktivitātes un izglītoties u.c.

Skolām un skolēniem jauniešu centrs piedāvā klases stundu nodarbības ar neformālās izglītības metodēm. To laikā jauniešiem ir iespēja saliedēties, iepazīties ar interesantām metodēm, aktivitātēm un uzzināt par iespējām, ko piedāvā jauniešu centrs.

“Špaktelē” ikvienam jaunietim ir brīvi pieejamas vairākas telpas:

  • trenažieru telpa, kurā ir iespēja bez maksas veicināt fizisko veselību;
  • mācību telpa, kurā ir iespēja kopā ar klasesbiedriem pildīt mājasdarbus, veidot grupu darbus, kā arī izmantot atvērto bibliotēku;
  • virtuve, kas aprīkota ar ikdienā nepieciešamo sadzīves tehniku, lai gatavotu un piedalītos dažādās meistarklasēs, kā arī organizētu dažādas tikšanās;
  • lielā atpūtas telpa, kurā iespējams spēlēt galda spēles, atpūsties un organizētu dažādus pasākumus un aktivitātes;
  • konferenču telpa, kurā organizēt tikšanās jauniešu grupām un jaunatnes organizācijām.

Jauniešu centrs gaida ciemos ikvienu interesentu vecumā no 13 līdz 25 gadiem, katru darba dienu no pulksten 14 līdz 20. Vasaras brīvlaikā darba laiks var tikt mainīts.

Sekot jaunumiem un informācijai par gaidāmajām aktivitātēm var jauniešu centra “Špaktele” sociālajos tīklos, meklējot @jc_spaktele un Jauniešu centrs Špaktele.


Informāciju sagatavoja Jelgavas Sabiedriskais centrs. Jautājumu gadījumā sazināties ar jauniešu centru “Špaktele” pa e-pastu spaktele@sc.jelgava.lv, tālruni 20121102