21.7 °C, 4.1 m/s, 79.8 %

Izglītība

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsIzglītībaŠomēnes sāksies jauno studentu uzņemšana universitātē
Šomēnes sāksies jauno studentu uzņemšana universitātē
01/07/2024

Lai iegūtu augstāko izglītību Jelgavā, kļūstot par Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) studentu, jūlijā un augustā universitātē notiks jauno studentu uzņemšana. Elektroniskā pieteikšanās studētgribētājiem uz kādu no studiju vietām visās pamatstudiju un maģistra studiju programmās sāksies no 16. jūlija, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv, savukārt no 16. līdz 22. jūlijam ikvienam ir iespēja klātienē pretendēt uz kādu no studiju vietām visās pamatstudiju un maģistra studiju programmās, bet no 12. līdz 23. augustam notiks uzņemšana doktora studiju programmās.

Studētgribētāji iepazīties ar aktuālo informāciju par uzņemšanas nosacījumiem aicināti universitātes mājaslapā www.lbtu.lv, tāpat jautājumu gadījumā iespējams sazināties ar universitātes uzņemšanas speciālistu pa tālruni 20227755 vai rakstot e-pastā ukom@lbtu.lv.

Uzņemšanas norise pamatstudiju programmās (vidējo izglītību ieguvušajiem)

Elektroniskā un klātienes pieteikšanās uzņemšanai pamatstudiju programmās sāksies no 16. jūlija, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Tajā vienoto uzņemšanu pamatstudiju programmās kopā ar LBTU īsteno vēl 10 augstskolas.

Pieteikšanās

  • elektroniski, pašam apstiprinot pieteikumu – no 16. līdz 22. jūlijam pulksten 16, izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv
  • elektroniski, pašam neapstiprinot pieteikumu – no 16. līdz 22. jūlijam pulksten 16, izmantojot e–pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Izveidotais pieteikums jāapstiprina klātienē vienā no vienotajā sistēmā iesaistīto augstskolu uzņemšanas kontaktpunktiem
  • no 16. līdz 22. jūlijam no pulksten 9 līdz 18, ierodoties vienā no vienotajā sistēmā iesaistīto augstskolu uzņemšanas kontaktpunktiem.

Pamatstudiju reflektantiem klātienes pieteikšanās/ pieteikumu apstiprināšana un dokumentu uzrādīšana iespējama no 16. līdz 22. jūlijam, ierodoties vienā no vienotajā sistēmā iesaistīto augstskolu uzņemšanas kontaktpunktiem, tostarp arī LBTU Jelgavas pilī, Lielā ielā 2. LBTU uzņemšanas kontaktpunkts būs atvērts katru darba dienu no pulksten 9 līdz 18, bet sestdienā no pulksten 10 līdz 13, svētdien uzņemšanas kontaktpunkts būs slēgts. Universitāte iesaka izvēlēties savai dzīvesvietai tuvāko kontaktpunktu.

Svarīgi zināt! Ja studētgribētājs vidējo izglītību ir ieguvis no 2019. gada un izpilda visas uzņemšanas prasības, tad dokumentu uzrādīšana/ pieteikuma apstiprināšana klātienē nebūs nepieciešama. Savu elektroniski izveidoto pieteikumu viņš varēs apstiprināt pats.

Pamatstudiju līmenī LBTU uzņems 24 pamatstudiju programmās:

biozinātnēs Lauksaimniecība, Mežzinātne, Veterinārmedicīna (otrā cikla),

inženierzinātnēsAinavu arhitektūra un plānošana, Jaunums! Biosistēmu mašinērija un tehnoloģijas, Būvniecība, Būvniecība (īsā cikla), Datorvadība un datorzinātne, Dizains un amatniecība, Ģeoinformātika un tālizpēte, Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai, Kokapstrāde, Lauksaimniecības inženierzinātne, Lietišķā enerģētika, Mašīnu projektēšana un ražošana, Mežinženieris, Pārtikas kvalitāte un inovācijas, Pārtikas produktu tehnoloģija (pirmā cikla), Vide un ūdenssaimniecība, Zemes ierīcība un mērniecība,

sociālajās zinātnēsEkonomika, Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība, Komercdarbība un uzņēmuma vadība, Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija (arī tālmācībā).

Uzņemšanas konkursā par studiju vietām var piedalīties gan tie vidējās izglītības iestāžu absolventi, kuri ir kārtojuši centralizētos eksāmenus, gan tie, kuri vidusskolas gaitas beiguši līdz 2004. gadam un centralizētos eksāmenus nav kārtojuši. Savukārt, ja jau ir iegūta augstākā izglītība kādā nozarē, ir iespējams piedalīties pamatstudiju konkursā atkārtoti un sekmīga rezultāta gadījumā iegūt izglītību arī citās nozarēs.

Detalizēta informācija par uzņemšanas nosacījumiem pamatstudijās pieejama universitātes mājaslapā, izmantojot šo saiti.

Uzņemšanas norise augstākā līmeņa (maģistra) studijās (augstāko izglītību ieguvušajiem)

Pieteikšanās

  • elektroniski – tikai LBTU absolventi no 16. līdz 22. jūlijam līdz pulksten 23.59, izmantojot LBTU Informācijas sistēmu (LBTU IS), aizpildot attiecīgo anketu
  • klātienē – no 16. līdz 22. jūlijam no pulksten 9 līdz 18, ierodoties augstskolas uzņemšanas kontaktpunktā Jelgavas pilī, Lielā iela 2.

Maģistrantu uzņemšana vasarā ir atvērta 15 LBTU piedāvātajās augstākā līmeņa studiju programmās:

biozinātnēs Lauksaimniecība, Mežzinātne, Uzturzinātne,

inženierzinātnēsAinavu arhitektūra un plānošana (pieteikšanās studijām notiek tikai ziemā), Būvniecība, Ģeoinformātika un tālizpēte, Informācijas tehnoloģijas, Koksnes materiāli un tehnoloģija, Lauksaimniecības inženierzinātne, Pārtikas zinātne, Vide, ūdens un zemes inženierzinātnes,

sociālajās zinātnēsCilvēkresursu vadība, Ekonomika, Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija (arī tālmācībā), Projektu vadība, Uzņēmējdarbības vadība.

Informācija par iestājpārbaudījumiem, konsultācijām un rezultātu paziņošanas norises laikiem.

Detalizēta informācija par uzņemšanas nosacījumiem maģistra studijās pieejama universitātes mājaslapā, izmantojot šo saiti.

Uzņemšanas norise doktora līmeņa studiju programmās (maģistra grādu ieguvušajiem)

LBTU īsteno 11 akreditētas doktora studiju programmas dažādās zinātņu nozarēs:

biozinātnēsMežzinātne, Veterinārmedicīna, Lauksaimniecība

inženierzinātnēsAinavu arhitektūra, Būvzinātne, Informācijas tehnoloģijas, Koksnes materiāli un tehnoloģija, Lauksaimniecības inženierzinātne, Pārtikas zinātne un Vides inženierija

sociālajās zinātnēsAgrārā un reģionālā ekonomika

2024./2025. studiju gada pretendentu dokumentu pieņemšana valsts budžeta finansētās doktora studiju vietās paredzēta no 12. līdz 23. augustam. Uz fizisko vai juridisko personu finansētajām studiju vietām uzņemšana notiek visu studiju gadu.

Pretendentu dokumentu pieņemšana uz valsts finansētajām studiju vietām minētajās programmās notiks Jelgavas pilī, 295. telpā, darba dienās no pulksten 9 līdz 16.

Savukārt iesniegto pieteikumu izvērtēšana un studiju līgumu slēgšana notiks no 26. augusta līdz 27. septembrim, doktora studiju sākums būs no 2024. gada 1. oktobra.

Detalizēta informācija par uzņemšanas nosacījumiem doktora studijās pieejama mūsu universitātes mājaslapā, izmantojot šo saiti.