27.1 °C, 3.7 m/s, 37 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaJūlijā un augustā slēgs 6., 14. un 18. autobusu maršrutu
Jūlijā un augustā slēgs 6., 14. un 18. autobusu maršrutu
28/06/2024

Ņemot vērā, ka ik vasaru vairāk nekā par trešdaļu samazinās pasažieru skaits pilsētas autobusos, SIA “Jelgavas autobusu parks” (JAP) līdzīgi kā pagājušajā gadā no 1. jūlija līdz 31. augustam slēgts pilsētas sabiedriskā transporta 6., 14. un 18. maršrutu. JAP norāda, ka slēgtajiem reisiem paralēli kursē citi pilsētas autobusi, kas pasažieriem ļauj nokļūt izvēlētajā vietā.

Vasaras periodā liela daļa jelgavnieku bauda atvaļinājumu, izbrauc no pilsētas vai savās ikdienas gaitās dodas kājām, ar velosipēdu, elektroskrejriteni vai kā citādi. Turklāt 6. maršruta autobuss galvenokārt pārvadāja skolēnus, nogādājot tos skolā un deju namā Cukura ielā, tādējādi vasaras brīvlaikā pasažieru skaits ir niecīgs. Bet 14. un 18. maršrutā paralēli kursē citi pilsētas autobusi, ar kuriem iedzīvotāji var nokļūt galamērķī. Izvērtējot pasažieru plūsmu, arī šovasar nolemts uz diviem mēnešiem minētos maršrutus slēgt.

“Naktī no 30. jūnija uz 1. jūliju 6., 14. un 18. maršruta autobusu kustības saraksti tiks izņemti no JAP mājaslapas sadaļas “Kustības saraksti”, kā arī pieturvietās uz sarakstiem būs informācija, ka konkrētie maršruti no 1. jūlija līdz 31. augustam nekursē. Noskenējot pieturvietās izvietotos kvadrātkodus, JAP mājaslapā, izmantojot maršruta plānotāju, varēs atrast alternatīvu sabiedriskajam transportam, ar ko nokļūt tuvāk savam galamērķim,” informē JAP.