26.1 °C, 4 m/s, 49.2 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneSveic mazos jelgavniekus un Jāņus
Sveic mazos jelgavniekus un Jāņus
20/06/2024

Vasaras saulgriežos, 20. jūnijā, bērnu rotaļu un atpūtas pilsētiņā Uzvaras parkā sveikti mazie jelgavnieki, kuri pasaulē nākuši no 16. marta līdz 10. jūnijam. Mazie jelgavnieki dāvanā jau tradicionāli saņēma karotīti ar pilsētas simboliku un mazuļa dzimšanas gadu. Kopumā šajā laika posmā Jelgava ir kļuvusi bagātāka par 93 bērniņiem.

“Bērniņa piedzimšana vienmēr ir ļoti gaidīts un priecīgs brīdis ģimenē. Novēlu bērniem augt veseliem un stipriem, savukārt ģimenēm veselību, izturību un mīlestību,” sveicot mazuļus un viņu vecākus, vēlēja Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Tradicionāli pirms Līgo svētkiem pašvaldība aicināja atsaukties arī gada laikā dzimušo bērniņu vecākus, kuriem dots vārds Jānis vai Līga. Šoreiz, sagaidot savus pirmos Līgo svētkus, sveikti divi mazie Jelgavas Jāņi, dāvinot viņiem suvenīrus ar pilsētas simboliku.

Jaundzimušo ģimenes ar muzikāliem priekšnesumiem sveica arī mūziķi Antra Leite–Straume un Paulis Straume.

Vecāki, kuri šodien nevarēja ierasties uz pasākumu, pilsētas karotīti un sveicienu var saņemt Jelgavas valstspilsētas pašvaldības klientu apkalpošanas centrā, Lielajā ielā 11, centra darba laikā.

Jāpiebilst, ka tradīcija jaundzimušajiem jelgavniekiem dāvināt pilsētas karotīti iedibināta 2003. gadā – pašvaldība sveic jaundzimušos jelgavniekus, apliecinot, ka bērniņš ir piederīgs pilsētai.