26.1 °C, 4 m/s, 49.2 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsētaAutovadītāji neievēro satiksmes organizācijas izmaiņas Lielās un Pētera ielas krustojumā
Autovadītāji neievēro satiksmes organizācijas izmaiņas Lielās un Pētera ielas krustojumā
19/06/2024

Jelgavas pašvaldības policija atgādina, ka jau no 2. maija ir ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas Lielās ielas, Pulkveža Brieža ielas un Pētera ielas krustojumā – tur nedrīkst veikt kreiso pagriezienu no Lielās ielas uz Pētera ielu. Taču daudzi autovadītāji aizliegumu pārkāpj.

Jāatgādina, ka izmaiņas ieviestas, lai uzturētu vienmērīgu transportlīdzekļu plūsmu, kā arī netiktu apgrūtināta pārredzamība krustojumā, transportlīdzekļiem abos virzienos gaidot, lai veiktu kreiso pagriezienu.

Pašvaldības policija uzsver: par norādījuma ceļa zīmju prasību pārkāpšanu transportlīdzekļa vadītājam tiek piemērots 30 eiro naudas sods (sešas naudas soda vienības).

Tāpat lēmuma spēkā stāšanās brīdī par administratīvā soda piemērošanu, kad tas kļuvis neapstrīdams, pārkāpējs saņem vienu soda punktu. Informāciju par administratīvā soda piemērošanu transportlīdzekļa vadītājam Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistram tiešsaistes datu pārraides režīmā nodod no Sodu reģistra. Jāatgādina, ka Jelgavā pie regulējamiem krustojumiem ir izvietotas videonovērošanas kameras, kurās tiek fiksēti arī ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi, pēc kā policijas darbinieki uzsāk administratīvo procesu un vainīgās personas tiek sauktas pie atbildības.