28.3 °C, 5.1 m/s, 46.7 %

Jauniešiem

Jauniešiem
Ģimene Jaunieši Pilsēta
Bērni un jaunieši šonedēļ aicināti piedalīties izglītojošos pasākumos Uzvaras parkā

Šonedēļ – 15., 16., 17., 18. un 19. jūlijā – bērni, jaunieši un ģimenes aicinātas doties uz rotaļu un atpūtas pilsētiņu Uzvaras parkā, lai, piedalītos atraktīvās un izzinošās aktivitātēs. Pirmdien, 15. jūlijā, pasākums notiks no pulksten 16 līdz 18, un tajā ar dažādām spēlēm un uzdevumiem apmeklētājiem atgādinās par drošību internetā un mācīs izprast savas emocijas. Dalība pasākumos ir bez maksas un bez iepriekšējās pieteikšanās, informē Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes (JSLP) Veselības veicināšanas un atkarību profilakses nodaļa.

Izglītība Jaunieši
Šonedēļ sāksies jauno studentu uzņemšana universitātē

Lai iegūtu augstāko izglītību Jelgavā un kļūtu par universitātes studentu jau 2024. gada rudenī, no 16. līdz 22. jūlijam gan klātienē, gan elektroniski Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) norisināsies jauno studentu uzņemšana. Universitāte studētgribētājiem piedāvā 24 pamatstudiju un 15 maģistra studiju programmas inženierzinātnēs, biozinātnēs un sociālajās zinātnēs. Sekojot mūsdienu darba tirgus tendencēm, šogad tiek piedāvāta jauna akadēmiskā bakalaura studiju programma  – “Biosistēmu mašinērija un tehnoloģijas”.

Jaunieši Sports
ZOC notiks Latvijas U-16 čempionāts vieglatlētikā

10. un 11. jūlijā Zemgales Olimpiskā centra (ZOC) Jāņa Lūša stadionā pulcēsies Latvijas labākie U-16 grupas vieglatlēti, lai noskaidrotu valsts čempionus 19 disciplīnās. Cīņā iesaistīsies arī 13 Jelgavas sportisti.

Izglītība Jaunieši Nodarbinātība
Skolēni vasaras brīvlaikā strādā un gūst jaunas darba prasmes

Šovasar pašvaldības finansētajā un Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra (ZRKAC) koordinētajā vasaras nodarbinātības programmā Jelgavā strādās 106 skolēni, kuri mācās 9.–11. klasē. 41 skolēns darbu jau beidzis, šomēnes tiks nodarbināti 46 jaunieši, savukārt augustā – 19 jaunieši. Skolēni atzīst, ka šī ir neatsverama pieredze, bet darba devēji augstu novērtē papildu darbarokas.

Izglītība Jaunieši Pilsēta
Bibliotēkas jūlijā un augustā aicina uz bezmaksas Veloskolas nodarbībām; iepriekš jāpiesakās

Pārlielupes bibliotēka, bērnu un jauniešu bibliotēka “Zinītis” un Miezītes bibliotēka aicina bērnus no 10 gadu vecuma pieteikties bezmaksas Veloskolas nodarbībām jūlijā un augustā. Noslēgumā būs iespēja kārtot Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) eksāmenu bibliotēkā un iegūt velosipēda vadītāja apliecību. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc nepieciešams iepriekš pieteikties.

Izglītība Jaunieši Pilsēta
Sākusies uzņemšana vidusskolu un ģimnāziju 10. klasēs un profesionālajās skolās

Šonedēļ 9. klašu audzēkņi saņēmuši eksāmenu rezultātus un piecās Jelgavas vispārizglītojošās skolās sākusies uzņemšana 10. klasē 2024./ 2025. mācību gadam, kā arī jaunos audzēkņus gaida pilsētas profesionālās izglītības iestādes – Jelgavas Amatu vidusskola, Jelgavas tehnikums.

Izglītība Jaunieši Sabiedrība
1. jūlijā darbu sāks īpašs portāls skolēnu centralizēto eksāmenu sertifikātu iegūšanai

Centralizēto eksāmenu sertifikātu ērtākai saņemšanai Izglītības un zinātnes ministrija ir sagatavojusi jaunu, alternatīvu risinājumu – portālu eksameni.gov.lv. Šī mācību gada centralizēto eksāmenu kārtotājiem portāls būs pieejams jau no pirmdienas, 1. jūlija, pulksten 8.

Jaunieši Pasākumi Sabiedriskais centrs
Jauniešiem piedāvā kopīgi veidot tenisa galdu un piedalīties galda tenisa mini turnīrā

Lai aktīvi pavadītu brīvo laiku, šonedēļ jauniešu iniciatīvu projektā “Darām kopā” paredzētas vairākas ar galda tenisu saistītas aktivitātes jauniešiem no 13 līdz 25 gadiem.

Izglītība Jaunieši Pasākumi Pilsēta
Īsteno nometnes latviešu un ukraiņu bērniem un jauniešiem

Sniedzot atbalstu latviešu un ukraiņu bērniem un jauniešiem latviešu valodas prasmju apguvē, pilnveidojot viņu komunikācijas, sadarbības un fizisko aktivitāšu prasmes, šonedēļ, no 25. līdz 27. jūnijam, norisinās biedrības “Sporta klubs “Alerts”” nometne “Darboties prieks un sadarboties prieks”. Pagājušajā nedēļā aizvadīta pirmā nometne, savukārt nākamās pašvaldības atbalstītās nometnes plānotas augustā un skolēnu rudens brīvlaikā.

Izglītība Jaunieši Pilsēta
Astoņi Jelgavas skolu absolventi saņem Simtgades stipendiju

Astoņiem Jelgavas skolu absolventiem piešķirta Simtgades stipendija 750 eiro apmērā.

Jaunieši Pasākumi Pilsēta Sabiedriskais centrs
Jaunieši aicināti uz “Basta Football” sacensībām

27. jūnijā pulksten 10 Pārlielupes pamatskolas sporta stadionā, Loka maģistrālē 29, notiks pirmais no šīs vasaras četriem bezmaksas futbola turnīriem “Basta Football”, informē Jelgavas Sabiedriskais centrs. Turnīrā aicināti piedalīties bērni un jaunieši no septiņiem līdz 25 gadiem.

Izglītība Jaunieši Pasākumi Pilsēta Sabiedriskais centrs
Jauniešu centrs “Pakāpiens” pirmssvētku nedēļā aicina piedalīties dažādās aktivitātēs

Jauniešu centrs “Pakāpiens” pirmssvētku nedēļā aicina piedalīties dažādās izglītojošās aktivitātēs, tostarp, apgūt vainagu pīšanas prasmes.

1 2 3 ... 32