17.6 °C, 2.9 m/s, 82 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneJelgavas Amatu vidusskola uzņem izglītojamos
Jelgavas Amatu vidusskola uzņem izglītojamos
10/06/2024

Jelgavas Amatu vidusskolā (JAV) sākusies izglītojamo uzņemšana jaunajam mācību gadam. Iestāde turpina realizēt apmācību programmas vairāk nekā 10 specialitātēs, piedāvājot tās apgūt gan dažāda vecuma skolēniem – pēc 7., 8., 9. un 12. klases –, gan arī pieaugušajiem.

Jelgavas Amatu vidusskola skolēniem ar pamatizglītību četru gadu programmā piedāvā apgūt mazumtirdzniecības komercdarbinieka, programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītāja, tērpu izgatavošanas un stila speciālista, pavāra un konditora profesiju. Tāpat piedāvājumā ir friziera profesija, un šīs mācību programmas apguves laiks ir trīs gadi. Skolēniem pēc 7. klases trīs gadu laikā ir iespēja apgūt šuvēja palīga un montāžas darbu atslēdznieka specialitāti, savukārt pēc 8. klases divu gadu laikā – šuvēja palīga un virtuves darbinieka specialitāti.

Tāpat JAV jaunieši un pieaugušie ar vidusskolas diplomu gada vai pusotra laikā var iegūt tērpu modelēšanas un konstruēšanas speciālista, programmvadības metālapstrādes darbgaldu iestatītāja, tērpu izgatavošanas un stila speciālista, konditora, pavāra, friziera un vizāžista profesiju. Savukārt ar pamatizglītību no 17 gadu vecuma gada laikā iespējams apgūt arī metinātāja vai gaļas produktu izgatavotāja specialitāti. «Šajās mācību programmās izglītojamie ir gan jaunieši, gan arī pieaugušie. Ir gadījumi, kad cilvēki jau strādā profesijā un vēlas iegūt profesionālās kvalifikācijas apliecību, bet dažkārt tā ir iespēja pārkvalificēties vai atsvaidzināt pirms daudziem gadiem iegūtās zināšanas konkrētajā jomā,» stāsta Jelgavas Amatu vidusskolas direktores vietniece audzināšanas jomā Zigrīda Feldmane.

Dokumentu pieņemšana Amatu vidusskolā Akadēmijas ielā 25 norisināsies līdz 29. augustam. Iesniedzamie dokumenti ir iesniegums (to aizpilda uz vietas), izglītību apliecinošs dokuments, uzrādot oriģinālu un medicīnas izziņa ar norādi par atļauju apgūt konkrētu profesiju. Iesniedzējam līdzi jāņem arī personu apliecinošs dokuments. Pieteikties mācībām var klātienē līdz 1. jūlijam katru darba dienu no pulksten 9 līdz 16, bet no 1. jūlija – katru darba dienu no pulksten 9 līdz 15. Jāpiebilst, ka daudzi skolēni vēl nav saņēmuši izglītību apliecinošus dokumentus, tāpēc Amatu vidusskola piedāvā iespēju pieteikumu aizpildīt elektroniski skolas mājaslapas sadaļā «Uzņemšana». Tādējādi tiks rezervēta vieta konkrētajā specialitātē, bet dokumentus skolā varēs iesniegt sev ērtā laikā līdz pat vasaras beigām. Skolas vadība gan aicina to neatlikt uz pēdējo brīdi.

Plašāku informāciju par uzņemšanu un piedāvātajām programmām var iegūt mājaslapā www.javs.lv, pa tālruni 63026175 vai e-pastu avsk@izglitiba.jelgava.lv.