17.7 °C, 1.1 m/s, 77.5 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneAizritējusi pirmā smilšu skulptūru festivāla diena; šodien smilšu skulptūru parks atvērts no pulksten 10
Aizritējusi pirmā smilšu skulptūru festivāla diena; šodien smilšu skulptūru parks atvērts no pulksten 10
09/06/2024

8. jūnijā ar plašu izklaides programmu tika atklāts 18. starptautiskais smilšu skulptūru festivāls “Summer Signs 2024”. Arī šodien, 9. jūnijā, no pulksten 10 Pasta salā apmeklētāji aicināti apskatīt smilšu tēlniecības meistardarbus, kā arī baudīt Latvijas mūziķu koncertus un plašu atpūtas programmu ģimenēm ar bērniem – atrakcijas, izrādes un performances.

Šoreiz smilšu skulptūru parks sniegs iespēju apmeklētājiem ceļot laikā un apkārt pasaulei – iegrimt pasaku valstībā ar dažādām kultūrām raksturīgiem folkloras un pasaku tēliem, mītiem un leģendām. Nāriņa, Sniega karaliene, Ansītis un Grietiņa, Sprīdītis, turku mitoloģijas leģenda Šahmarana un tēls Kotigoroško no ukraiņu pasakām – tie būs tikai daži no smiltīs atveidotajiem tēliem, kas atklās savu varoņu stāstus un pārdomas, bet vienlaikus pārsteigs ar tehnisko izpildījumu.

Smilšu skulptūru parks 9. jūnijā būs atvērts no pulksten 10 līdz 23. Parka apmeklētāji var ne tikai apskatīt tēlnieku meistardarbus, bet arī izbaudīt izklaides programmu visai ģimenei.

Līdztekus smilšu mākslas darbiem apmeklētājus priecēs arī vērienīga pasākuma programma. šodien, 9.jūnijā, izskanēs tautas deju ansambļa “Diždancis” koncerts “Par prieku mums, par prieku jums” un muzicēs Chris Noah, Fiņķis un Dj Rudd. Tāpat Pasta salā notiks dažādi pasākumi ģimenēm – izrādes, rotaļu programmas. Programmu paspilgtinās radošās darbnīcas, pasaku tēli, kā arī fotozonas.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ievērot satiksmes organizācijas shēmu:

Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un tiešsaistē. Festivāla laikā ieejas maksa pieaugušajiem būs 15 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti – 7 eiro, bet ģimenes biļete maksās 30 eiro. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja – bez maksas.