16.8 °C, 1.9 m/s, 84.5 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaCeturtdien un piektdien var iepriekš nobalsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās
Ceturtdien un piektdien var iepriekš nobalsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās
06/06/2024

Ceturtdien no pulksten 16 līdz 20 un piektdien no pulksten 13 līdz 18 iedzīvotājiem vēl ir iespēja piedalīties iepriekšējā balsošanā. Savukārt Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā, 8. jūnijā iedzīvotāji jebkurā vēlēšanu iecirknī aicināti balsot no pulksten 8 līdz 20.

Vēlēšanu iecirkņos var iepazīties ar kandidātu sarakstiem un priekšvēlēšanu programmām, kā arī līdz 8. jūnija pulksten 12 pieteikt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā. Lai to izdarītu, jāuzraksta iesniegums un pašam vai jebkurai vēlētāja uzticamības personai tas jānogādā dzīvesvietai tuvākajā iecirknī, vai arī elektroniski jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu un jānosūta uz e-pasta adresi: vk@jelgava.lv.

Atgādinām, ka Latvijā pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā nobalsoja 14 684 vēlētāji jeb 0,95% no balsstiesīgajiem, tostarp, Jelgavā nobalsoja 277 cilvēki jeb 0,72% no  38 276 balsstiesīgajiem vēlētājiem.

Jautājumu gadījumā aicinām zvanīt uz Centrālās vēlēšanu komisijas informatīvo tālruni 67049999.

Tiesības piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu. Lai piedalītos vēlēšanās, nepieciešama Latvijas Republikas pase vai identifikācijas (eIDkarte).

Šajās vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura Eiropas Parlamentā jāievēl deviņi deputāti. Kopumā Latvijā ir iesniegti 16 kandidātu saraksti. Ar tiem var iepazīties šeit