16.8 °C, 1.9 m/s, 84.5 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaPasniegtas Izglītības kvalitātes balvas; mācību gadu noslēdz ar vidējo atzīmi 10
Pasniegtas Izglītības kvalitātes balvas; mācību gadu noslēdz ar vidējo atzīmi 10
06/06/2024

Noslēgusies Izglītības kvalitātes balvas pasniegšana Jelgavas skolu skolēniem par augstiem mācību sasniegumiem šajā mācību gadā ar vidējo vērtējumu 8,5 balles un augstāk.

Šodien Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza godināja 162 izglītojamos. Pārlielupes pamatskolā tika apbalvoti 16 izglītojamie, starp tiem 8. klases skolnieks Daniels Siriks, kuram mācību gada vidējais vērtējums ir 10 balles. Daniels šajā mācību gadā ir vienīgais starp Jelgavas apbalvotajiem skolēniem ar tik augstiem mācību rezultātiem. Viņš saņēma arī A.Rāviņa balvu par izciliem mācību rezultātiem. “Sasniegt šādu rezultātu bija mans šī gada izvirzītais mērķis. Katru dienu patstāvīgi mācījos, lai spētu iegūt 10 balles mācību priekšmetos. Tā bija liela slodze un tagad, kad ieguldītais ir novērtēts, varu atpūsties”, tā Daniels.

Jelgavas 4. vidusskolā apbalvoti 13 jaunieši, augstāko rezultātu uzrādījusi 7. klases skolniece Ulrika Veinberga – 9,33 balles. Jelgavas 5. vidusskolā sveikts 21 izglītojamais, augstāko rezultātu sasniedzis 9. klases skolnieks Martins Zimovs ar 9,40 ballēm, savukārt, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijā godināti 112 izglītojamie, kur augstāko rezultātu uzrādījis 9. klases skolnieks Raivo Zimels ar 9,82 ballēm.

Vakar domes priekšsēdētājs apmeklēja Jelgavas Amatu vidusskolu, godinot sešus audzēkņus. Skolas direktore Edīte Bišere: “Esmu priecīga un lepna par mūsu audzēkņiem, kuri pierādījuši sevi šajā mācību gadā ar augstiem rezultātiem. Nākamajā mācību gadā turpināsim darbu pie rezultātu sasniegšanas, jo vidējā atzīme 8,5 balles ir sasniedzams mērķis”. Skola godināja arī audzēkņu pedagogus un pateicās par ieguldīto darbu.

Savukārt Jelgavas Valsts ģimnāzijā vakar sveikti 237 jaunieši par augstiem mācību rezultātiem. Direktore ir īpaši lepna par visas skolas sasniegto mācību vērtējumu, jo mācību gada laikā ir ierobežotas iespējas ar darbu labošanu un pārrakstīšanu, tādējādi skolēnus mudinot mācīties motivētāk, kas devis novērtējamus rezultātus.

Jāpiebilst, ka otrdien izglītības kvalitātes balva pasniegta 114 jauniešiem no Jelgavas Paula Bendrupa pamatskolas, Jelgavas Centra pamatskolas, Jelgavas Mūzikas vidusskolas, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas un Jelgavas tehnikuma.

Pavisam kopā apbalvoti 519 jaunieši un Izglītības kvalitātes balvu – 75 eiro – šajā mācību gadā pamatskolas klašu grupā saņēma 249 izglītojamie, vidusskolas grupā 190, savukārt, profesionālo izglītības iestāžu grupā – 80 izglītojamie.