17.6 °C, 2.9 m/s, 82 %

Jaunatnes sports

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsJaunatnes sportsJelgavniekiem veiksmīgi starti BMX Eiropas čempionātā
Jelgavniekiem veiksmīgi starti BMX Eiropas čempionātā
03/06/2024

Nedēļas nogalē Veronā (Itālija) aizvadīts BMX Eiropas čempionāts, kurā no Jelgavas piedalījās 17 sportisti, no tiem 5 iekļuva finālā, savukārt Ģirts Jonkus trešo gadu pēc kārtas izcīnīja Eiropas čempiona titulu Cr40/44 grupā, informē BMX treneris Uldis Balbeks.

Piektdien, 31. maijā no deviņiem jelgavniekiem seši nokļuva pusfinālā, turklāt trīs no tiem tika finālā: Ģirts Jonkus 37 sportistu vidū izcīnīja Eiropas čempiona titulu Cr40/44 grupā. Alvis Lānso, cīnoties par 4. vietu, finālā piedzīvoja kritienu trešajā taisnē un no 29 braucējiem palika 8. vietā Cr45/49 grupā. Jēkabs Strēlis arī piedzīvoja kritienu, atrodoties 5. vietā, tā rezultātā viņš 90 braucēju vidū ieguva 8. vietu B9 grupā.

Savukārt, svētdien, 2. jūnijā startēja astoņi jelgavnieki, no tiem divi tika finālā: Melānija Čudare izcīnīja 4. vietu G14 grupā 38 braucēju konkurencē. “Svētdien pirms fināliem uznāca stiprs negaiss ar krusu, kura laikā finālus nācās atlikt uz nenoteiktu laiku un tika pieņemts lēmums finālus pēc stiprā negaisa atsākt, kaut arī bija stiprs lietus ar lielu vēju. Tas nostrādāja pa sliktu Melānijai, jo viņa finālā startā lietus dēļ izspolēja, sāka finālu no beigām un tika līdz 4. vietai. Kad vēl trase bija sausa, Melānija gan ceturtdaļfinālu, gan pusfinālu uzvarēja ar atrāvienu. Pusfinālā aiz Melānijas palika abas meitenes, kuras finālā izcīnīja 1. un 2. vietu. Šoreiz 4. vieta ir ar nelielu “rūgtuma garšu”, jo sausā trasē rezultāts būtu bijis krietni labāks. Veiksme nebija mūsu pusē,” stāsta Uldis Balbeks.

Evelīna Līkuma izcīnīja 4. vietu G12 grupā 42 braucēju vidū. “Diemžēl atrodoties 3. vietā, Evelīna pieļāva nelielu kļūdu, kas viņu atmeta uz 4. vietu, bet kopumā 4. vieta ir vērtējama kā ļoti labs rādītājs,” skaidro treneris.

Piektdien Eiropas čempionātā startēja visas krūzeru klases un bērni līdz 10 gadiem, ieskaitot. Sestdien čempionātā startēja zēni, 15 un 16 gadīgās meitenes, kā arī junioru un elites klases sportisti. Savukārt svētdien startēja 11, 12, 13 un 14 gadus veci sportisti (zēni un meitenes), kā arī amatieru grupas.