24 °C, 1.2 m/s, 49.8 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimenePar bērna drošību un uzvedību rotaļu laukumos ir atbildīgi vecāki
Par bērna drošību un uzvedību rotaļu laukumos ir atbildīgi vecāki
01/06/2024

Atgādinām, ka rotaļu laukumos pastiprināti jāpievērš uzmanība bērnu drošībai un vecākiem, pieskatot savas atvases, jābūt īpaši modriem. Tikpat svarīgi ir atcerēties par uzvedību tajos. Apmeklētāji aicināti rotaļu laukumos ievērot Jelgavas sabiedriskās kārtības noteikumus un rotaļu iekārtas izmantot tikai tam paredzētajam mērķim un veidā.

“Pilsētsaimniecība” rotaļu laukumu apmeklētājiem atgādina: rotaļu laukumos jāievēro Jelgavas sabiedriskās kārtības noteikumi un rotaļu iekārtas jāizmanto tam paredzētajam mērķim. Nelaimes gadījumā vecāki bieži vien vaino apsaimniekotāju, bet pirmām kārtām jau vecāku pienākums pirms ierīces lietošanas ir novērtēt iespējamos riskus. Tāpat iekārtas ir jāizmanto paredzētajā veidā, un par to atbildība jāuzņemas vecākiem vai personām, kas tajā brīdī bērnu pieskata.

Vienlaikus jāatgādina, ka vecāki, kuri savus bērnus atstāj bez uzraudzības, tostarp rotaļu laukumos, var tikt saukti pie administratīvās atbildības. Tieši tāpat kā pie administratīvās atbildības var saukt tos, kuri tīši bojā rotaļu laukumu elementus.

Iedzīvotāji, kuri pamana bojātas rotaļu iekārtas vai to detaļas, aicināti nekavējoties informēt par to Pašvaldības operatīvās informācijas centru pa iedzīvotāju atbalsta tālruni 8787.