24 °C, 1.2 m/s, 49.8 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimene“BTA Velozinis Akadēmija” pasākumā aicina pārbaudīt veloprasmes
“BTA Velozinis Akadēmija” pasākumā aicina pārbaudīt veloprasmes
31/05/2024

Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, 1. jūnijā, no pulksten 12 līdz 15 bērnu atpūtas un rotaļu pilsētiņā Uzvaras parkā notiks “BTA Velozinis Akadēmija” pasākums – bērniem un jauniešiem tā būs iespēja apliecināt savas veloprasmes inovatīvajā “BTA Velozinis” trasē, mācīties drošību uz ceļa, kā arī saņemt noderīgas balvas. Dalība pasākumā – bez maksas un bez iepriekšējās pieteikšanās.

“Uz pasākumu gaidīti bērni un jaunieši, kuri prot pārvietoties ar velosipēdu un vēlas mācīties par drošību uz ceļa. Līdzi būs nepieciešams tikai savs braucamrīks un aizsargķivere. Trasē pasākuma dalībniekus sagaidīs tiesneši, kas pastāstīs par trases elementiem, parādīs, kā tos pareizi izbraukt, bet izbraucienu reizēs vērtēs velobraucēju precizitāti un līdzsvara noturību,” stāsta pasākuma organizatoru pārstāve Sabīne Bārbale, papildinot: mazākie pasākuma dalībnieki trasē varēs izmantot arī līdzņemto dip dap braucamo. Pasākumu kuplinās arī lielās “Veloziņa” lelles, bet pēc brauciena katrs no dalībniekiem saņems dalības balvu.

Jāpiebilst, ka “BTA Velozinis” trase ir unikāla vieta pilsētvidē, kas drošos apstākļos māca bērniem un pieaugušajiem dažādas veloprasmes, kā arī uzlabo jau esošās iemaņas un veiklību, lai kļūtu par drošu un pārliecinātu satiksmes dalībnieku pilsētā. Bērnu atpūtas un rotaļu pilsētiņā Uzvaras parkā trase izveidota jau 2021. gadā – tā sastāv no dažādiem modulāriem koka un metāla elementiem, kas imitē pilsētas infrastruktūru, rada izpratni par satiksmi un sagatavo tai ikvienu velobraucēju. Tā, piemēram, līkuma un virāžas elementi māca izmantot stūres pagriešanas un sasvēršanās metodes un trenē manevrēšanas un apsteigšanas prasmes. Elements “kamielis” uzlabo spēju izjust velosipēdu, pārvarot dažādus lēcienus un kalniņus, bet mini tilta elements palīdz attīstīt stabilitāti un koordināciju, šķērsojot dažādas šauras un slīpas uzbrauktuves.

“Aicinām izmantot iespēju piedalīties pasākumā – pārbaudīt un uzlabot savas veloprasmes, papildināt zināšanas par drošību uz ceļa un aktīvi pavadīt laiku ģimenes un domubiedru lokā,” aicina S.Bārbale.

Pasākumā tiks veikta fotografēšana un filmēšana, lai veidotu publicitāti par tā norisi.