22.9 °C, 2.7 m/s, 57.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPašvaldība izveidojusi piknika vietu Driksas krastmalā
Pašvaldība izveidojusi piknika vietu Driksas krastmalā
29/05/2024

Jelgavas pašvaldība, izveidojot piknika vietu Driksas krastmalā – Uzvaras ielā iepretim Uzvaras ielai 69 –, īstenojusi vienu no iedzīvotāju līdzdalības projektiem. Par pašvaldības finansējumu tur ierīkotas četras piknika vietas, kas bez maksas pieejamas ikvienam.

Pašvaldības iestāde “Pilsētsaimniecība”, kas organizē līdzdalības projektu īstenošanu, informē, ka jaunajā atpūtas vietā ir uzstādītas trīs koka nojumes ar stacionāriem krēsliem un galdu. Pie katras novietota atkritumu urna un grils, kā arī Driksas krastā uzstādīts viens masīvkoka galds ar soliem. Līdz ar to kopumā izveidotas četras piknika vietas.

Saskaņā ar iepirkumu piknika vietas iekārtas izgatavoja un uzstādīja SIA “Dārzavarde” par 8604 eiro, kas ir Jelgavas pašvaldības budžeta līdzekļi.

Jaunā atpūtas vieta ir pieejama ikvienam, taču ogles un grilēšanas piederumi jānodrošina pašiem. Kaut arī atpūtas vietā izvietotas atkritumu urnas, “Pilsētsaimniecība” atpūtniekus aicina arī pašus padomāt par atpūtas procesā radīto atkritumu utilizāciju un ievērot principu “Ko atnesi, to aiznes!”. Piknika vietā obligāti jāievēro ugunsdrošības noteikumi: gaļas cepšanai izmantot tikai tur pieejamos atvērtos grilus, nemest zemē gruzdošus vai degošus sērkociņus, izsmēķus un citus priekšmetus, kas var aizdegties. Atpūtnieki aicināti arī saudzēt dabu un piknikā izmantot daudzkārt izmantojamos traukus.

Pagājušajā gadā no astoņām iesniegtajām idejām pašvaldības līdzdalības projektu konkursā iedzīvotāji balsojumā visvairāk atbalstīja divus projektus – ar 568 balsīm pirmajā vietā ierindojās ideja par iedzīvotājiem pieejamas piknika vietas ar grilu izveidi Uzvaras ielā pie Driksas. Otrajā vietā ar 522 balsīm – iedzīvotāju iniciatīva “Būvējot vērtības!”, kas paredz Romas ielas rajonā – Spāru ielā pretī zemes īpašumiem Nr.44 un 46 – ar smilts segumu un divām rotaļu iekārtām veidot bērnu sporta un rotaļu laukumu. Viens rotaļu komplekss paredzēts bērniem no 6 līdz 14 gadu vecumam, tajā skaitā divvietīgas šūpoles ar diviem bērnu sēdekļiem, kas būs piemērotas bērniem līdz 14 gadu vecumam. Jauniešiem no 14 gadu vecuma uzstādīs vienu vingrošanas iekārtu. Pie laukuma tiks uzlikta informatīva zīme, kurā būs norādīta iestāde, kas atbild par laukuma uzturēšanu, kā arī noteikumi, kas jāievēro laukuma apmeklētājiem. Darbi sāksies jūlijā, un laukumu paredzēts izbūvēt līdz septembrim. Pašvaldības iepirkumā noskaidrots, ka darbus veiks SIA “Jūrmalas mežaparki”. Projekta kopējās izmaksas ir 19 907,38 eiro, un tas arī tiks finansēts no pašvaldības budžeta.