19.8 °C, 2.3 m/s, 74.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaEiropas Parlamenta vēlēšanas – 8. jūnijā
Eiropas Parlamenta vēlēšanas – 8. jūnijā
28/05/2024

8. jūnijā Latvijā notiks Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kad vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 8 līdz 20. Jelgavā darbosies 15 vēlēšanu iecirkņi, un vēlētājiem ir tiesības balsot jebkurā iecirknī.

Piedalīties vēlēšanās var Latvijas pilsoņi, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu. Balsošanai nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase vai personas apliecība (eID karte).

Piecas dienas pirms vēlēšanām iecirkņos būs iespējams iepazīties ar deputātu kandidātu sarakstiem, programmām un pieteikt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā vēlētājiem, kuriem veselības stāvokļa dēļ nav iespējams nobalsot iecirknī. Lai pieteiktu balsošanu savā atrašanās vietā, jāuzraksta iesniegums un līdz 8. jūnijam jānogādā vēlētāja atrašanās vietai tuvākajā vēlēšanu iecirknī. Nogādāt pieteikumu vēlēšanu iecirknī var jebkura vēlētāja uzticības persona. Iesniegumu var iesniegt arī elektroniski, parakstot ar drošu elektronisko parakstu un nosūtot uz e-pasta adresi: vk@jelgava.lv.

Eiropas Parlamenta deputātu kandidātu saraksti, priekšvēlēšanu programmas, kā arī cita aktuāla informācija pieejama Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā www.cvk.lv.

Jāatgādina, ka šajās vēlēšanās Latvija ir viens vēlēšanu apgabals, no kura Eiropas Parlamentā jāievēlē deviņi deputāti.