17.6 °C, 2.9 m/s, 82 %

Jaunumi

Sākumlapa Portāla “Jelgavas Vēstnesis” arhīvsPilsētāJelgavniece iegūst trešo vietu mazuļu rāpošanas sacensībās Pasta salā
Jelgavniece iegūst trešo vietu mazuļu rāpošanas sacensībās Pasta salā
27/05/2024

Svētdien pilsētas svētku laikā norisinājās “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionāta Zemgales posms, kurā trešo vietu ieguva 11 mēnešus jaunā Emīlija (attēlā ratos) no Jelgavas. Viņa sacensību distanci veica 8 sekundēs un 15 desmitdaļās. Sacensībās savus spēkus demonstrēja gandrīz 50 mazuļi.

Emīlijas mamma Zane stāsta, ka iepriekšējā gadā mazuļu rāpošanas čempionātā piedalījās viņas māsas bērns un šogad nolēma pārbaudīt, kā šajā konkursā veiksies viņas meitai Emīlijai.

Jelgavā Pasta salā notikušajā “Lupilu” mazuļu rāpošanas čempionātā piedalījās 47 dalībnieki ne tikai no Jelgavas, bet arī Bauskas, un citiem Latvijas novadiem. Rāpošanas sacensībās savas prasmes pārbaudīt tika aicināti mazuļi vecumā no 6 līdz 12 mēnešiem, un visi dalībnieki neatkarīgi no rezultāta saņēma gardu veicināšanas balvu par drosmi un apņēmību.

Lai mudinātu mazos sacensību dalībniekus ātrāk pārvarēt distanci, mazuļu vecāki talkā ņēma saulesbrilles, knupīšus, mašīnas atslēgas, “Lupilu” biezenīšus, matu gumijas, kukurūzas kraukšķus, mantiņas, saldējumu, kā arī līdzi paņemtās TV pultis.