27.1 °C, 3.7 m/s, 37 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaBurātāji Lielupē atklāj sezonu
Burātāji Lielupē atklāj sezonu
26/05/2024

Pilsētas svētkos Lielupē aizvadīta Jelgavas jahtkluba sezonas atklāšanas regate, kurā uz starta stājās piecas jahtas, astoņas jahtas sacentās paraburāšanā “Ja grib, tad var”, bet Jelgavas kausā izcīņā burāšanā junioriem uz starta stājās četras jahtas.

Jelgavas jahtklubam šī ir svētku sezona, jo šogad aprit 100 gadi, kopš Jelgavā ieradās pirmā jahta kapteiņa Artura Rensoma vadībā. Jelgavas jahtkluba vadītājs Aleksandrs Jakovļevs informē, ka sezonas gaitā, kas tiks aizvadīta jubilejas zīmē, paredzētas vēl sešas regates. Nākamā jau 23. jūnijā – tradicionālā “Līgo” regate. Sezonas atklāšanas regatē uz starta stājās piecas no kluba 15 jahtām. Pēc trim braucieniem 1. vietu izcīnīja jahta “JO” ar kapteini Jāni Griķi, 2. vietu – jahta “Pingvīns” un kapteine Ilze Mētere, 3. vietu – jahta “Nord” ar kapteini A.Jakovļevu, 4. vietā – “Nimfa” ar Romanu Semjonovu, bet 5. vieta jahtai “Helena” ar kapteini Viktoru Jakovļevu.

Reizē ar Jelgavas jahtkluba sezonas atklāšanu Lielupē aizvadītas arī sacensības paraburātājiem, kur uz starta stājās astoņi burātāji. Hansa laivu klasē uzvaras laurus šajās sacensībās plūca Deivids Eglītis no Jūrmalas, bet 2,4mR klasē – Modestas Baltanis no Lietuvas, informē pasākuma organizatoru “Razzo Sailing team” pārstāvis Alfs Pampe.

Bet svētdien uz starta Lielupē stājās Jelgavas kausa izcīņas junioriem dalībnieki. Šajās sacensībās startēja četri dalībnieki un meistarīgākais izrādījās Matīss Gidendorfs no Rojas.