27.1 °C, 3.7 m/s, 37 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsLatvijas hokeja izlasei ar diviem jelgavniekiem sastāvā pasaules čempionātā 9. vieta
Latvijas hokeja izlasei ar diviem jelgavniekiem sastāvā pasaules čempionātā 9. vieta
23/05/2024

Latvijas vīriešu hokeja izlase dalību pasaules čempionātā noslēgusi 9. vietā. Izlasē spēlēja arī divi jelgavnieki – Renārs Krastenbergs (nr.9) un Dans Ločmelis (nr.85).

Latvijas izlase apakšgrupā aizvadīja septiņas spēles, izcīnot četras uzvaras un piedzīvojot trīs zaudējumus. Mūsu izlase pagarinājumā ar rezultātu 5:4 pieveica Poliju, arī Francijas izlase pārspēta pagarinājumā ar rezultātu 3:2, Kazahstānu uzvarējām pamatlaikā ar rezultātu 2:0, Vācijai piekāpāmies ar rezultātu 1:8, Zviedrijai – ar rezultātu 2:7, Slovākiju pārspējām pēcspēles metienu sērijā jeb bullīšos ar rezultātu 3:2. Bullīti divas reizes realizēja Dans Ločmelis, atnesot Latvijas izlasei uzvaru. Apakšgrupas pēdējā spēlē pret ASV piedzīvots zaudējums ar rezultātu 3:6, bet mūsu izlases pirmos vārtus pie rezultāta 0:3 guva Renārs Krastenbergs. Nopelnīto punktu nepietika, lai iekļūtu izslēgšanas spēļu kārtā, un Latvijas izlase čempionātu noslēdza 9. vietā.

Abi jelgavnieki bija arī Latvijas bronzas izlases sastāvā un pērn pasaules čempionātā izcīnīja vēsturiskās medaļas, bet šogad viņiem bija iespēja uzspēlēt vienā maiņā.

“Čempionāts bija diezgan grūts, jo bija vairākas spēles divas dienas pēc kārtas un šogad citās izlasēs bija savākti praktiski labākie sastāvi. Es čempionātā guvu daudz pozitīvu emociju un izbaudīju katru mirkli. Ar Krastenbergu bija ļoti labi spēlēt vienā maiņā, un man šķiet, ka mums diezgan labi sanāca kopā,” aizvadīto čempionātu vērtē Dans Ločmelis. Pozitīvi par spēlēšanu vienā maiņā ar jelgavnieku izsakās arī Renārs Krastenbergs: “Spēlēt ar Loču bija labi, žēl, ka mums nesanāca iemest golu. Kopumā čempionātu nospēlējām diezgan labi, tomēr mērķi – iekļūt ceturtdaļfinālā – nesasniedzām, tāpēc neaudz ir rūgtuma sajūta. Par savu golu – sajūtas ir labas, ilgi čempionātā nebiju guvis vārtus, tāpēc tas bija tāds atvieglojums pašam sev!”

Jāpiebilst, ka no 29. augusta līdz 1. septembrim Rīgā norisināsies olimpiskās kvalifikācijas turnīrs, kurā bez Latvijas vēl startēs Francija, Slovēnija un Ukraina. Grupas uzvarētāji iegūs tiesības piedalīties 2026. gada olimpiskajās spēlēs.