23.6 °C, 4 m/s, 69.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaIzlaidumu svin Jelgavas tehnikuma jaunie profesionāļi
Izlaidumu svin Jelgavas tehnikuma jaunie profesionāļi
17/05/2024

Šodien pilsētā aizvadīts pirmais šā gada izlaidums – profesionālās kvalifikācijas diplomu saņēma 64 Jelgavas tehnikuma jaunie profesionāļi. 

Svinīgajā pasākumā skolas zālē šodien sveikts 21 automehāniķis, 14 mēbeļu galdnieki, 10 mērniecības tehniķi un 19 apdares darbu tehniķi. Skolas direktore Janīna Rudzīte skaidro, ka šie ir jaunieši, kuri jau pagājušajā gadā beiguši vidusskolu, bet šodien saņem diplomu par iegūtu vidējo profesionālo izglītību. Pārējo tehnikuma specialitāšu absolventiem izlaidums būs 21. un 27. jūnijā.

Skolas direktore stāsta, ka no šiem jaunajiem profesionāļiem augstākos vērtējumus centralizētajos kvalifikācijas eksāmenos uzrādījuši apdares darbu tehniķi un automehāniķi. Skola uzteic automehāniķu rezultātus – viņu kvalifikācijas darbus šogad vērtēja metālapstrādes, mašīnbūves un mašīnzinību nozares izveidota ekspertu komisija.

Īpašs lepnums ir par tiem pieciem jauniešiem, kuri vēlas turpināt izglītību savā nozarē un ir izpildījuši Jelgavas tehnikuma un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes vienošanās kritērijus un saņēmuši apliecinājumu par tiesībām 2024./2025. studiju gadā ārpus konkursa iestāties valsts finansētās pilna laika studijās profesionālā bakalaura studiju programmā kokapstrādē, būvniecībā un zemes ierīcībā un mērniecībā.

Jāpiebilst, ka Jelgavas tehnikumu šovasar absolvēs vairāk nekā 200 jauno speciālistu.

Pārējās pilsētas skolās izlaidumi sāksies jūnijā.