23.6 °C, 4 m/s, 69.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaSkolās izskan pēdējais zvans
Skolās izskan pēdējais zvans
17/05/2024

Šodien vairākās Jelgavas skolās 9. un 12. klašu skolēniem skanēja pēdējais zvans, kas simboliski noslēdz mācību gadu un skolēnus ievada eksāmenu sesijā.

Svinīgo pasākumu Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 9. klašu skolēniem ar dziesmām un dejām ievadīja skolas sākumskolēni. Četras 9. klases teica paldies vārdus saviem skolotājiem un skolas vadībai, kā arī iestādīja ceriņus skolas teritorijā. Svētku reizē godināti skolēni, kuri ieguvuši augstus mācību rezultātus, kā arī bijuši aktīvi skolas  sabiedriskajā dzīvē un iesaistījušies izglītības iestādes attīstībā. Skolas direktore Baiba Balode-Lukjanska skolēniem novēlēja būt pozitīviem, darbīgiem un enerģiskiem arī turpmāk.

Jelgavas Valsts ģimnāzijas pasākums “Brīdis pirms…” piecām 9. klasēm iesākās ar direktores vietnieces Ilzes Liepas-Nagles atmiņām par to, kā šodienas topošie pamatskolas absolventi tikās, uzsākot mācības skolas 7. klasē. Trīs gadus izglītojamie izkopa savas vērtības, guva iedvesmu un aizstāvēja skolas godu. Pasākumā tika godināti skolēni ar izciliem un augstiem mācību rezultātiem. Skolas vadība jauniešiem atgādināja, ka šis ir tikai pieturas punkts uz tālāko izglītību. Topošajiem absolventiem novēlēja pašpārliecinātību, koncentrēties un ticēt savām zināšanām. Devītos sveikt bija ieradušies Jelgavas 4. sākumskolas 2. klases skolēni, kā arī priekšnesumu sniedza skola vokāli instrumentālais ansamblis.

Savukārt, Jelgavas Centra pamatskolas direktore Agita Ozoliņa skolas trīs 9. klases aicināja aizdomāties par to, cik šis mirklis ir būtisks un atgādināja, ka ar šo brīdi sākas svarīgā sadaļa – eksāmenu sesija. Direktore vietniece Agnese Veidemane analizēja sekmju rezultātus trīs gadu griezumā un novēlēja skolēniem sasniegt savus mērķus. Jau tradicionāli, skolas direktore katrai klasei dāvāja ceļamaizi un ar vēsturisko skolas zvanu pavadīja devītos uz pēdējo klases stundu.

Pēdējais zvans šodien izskanēja arī Jelgavas Pārlielupes pamatskolas un Jelgavas 5. vidusskolas 9. klasēm un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas divpadsmitajiem.

Lielai daļai vidusskolas beidzēju pēdējais zvans izskanēja jau pagājušajā nedēļā pirms sākās centralizēto eksāmenu sesija.

Jāpiebilst, ka šonedēļ sākās 12. klašu valsts pārbaudījumi. Skolēni eksāmenus kārtoja izvēles priekšmetos sociālās zinātnēs un kultūrā un mākslā, kā arī obligāto eksāmenu latviešu valodā un literatūrā. Vidusskolēnu eksāmenu sesija ilgs līdz 19. jūnijam un 2023./2024. mācību gads noslēgsies 21. jūnijā.

Savukārt, 9. klašu valsts pārbaudījumi sāksies nākamnedēļ, 22. maijā, ar eksāmenu svešvalodā. Pamatskolēnu eksāmenu sesija ilgs līdz 4. jūnijam un šis mācību gads devītajiem noslēgsies 14. jūnijā.