20.6 °C, 4.5 m/s, 59.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaSIA “Jelgavas komunālie pakalpojumi” valdes locekļa amatā ieceļ Alekseju Jankovski
SIA “Jelgavas komunālie pakalpojumi” valdes locekļa amatā ieceļ Alekseju Jankovski
16/05/2024

Šodien kapitālsabiedrības SIA “Jelgavas komunālie pakalpojumi” dalībnieku sapulcē valdes locekļa amatā iecelts Aleksejs Jankovskis, kurš jau gadu pilda šīs kapitālsabiedrības valdes locekļa pienākumus, bet pirms tam bija pašvaldības kapitālsabiedrības “Zemgales EKO” valdes loceklis.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā pēc tam, kad amatu atstāja ilggadējais SIA “Jelgavas komunālie pakalpojumi” valdes loceklis, kā to nosaka Likums par publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldību, kapitālsabiedrībā par pagaidu valdes locekli uz gadu tika iecelts A.Jankovskis.

Aprīlī Jelgavas pašvaldība izsludināja konkursu uz kapitālsabiedrības “Jelgavas komunālie pakalpojumi” valdes locekļa amatu. Valdes locekļa galvenie pienākumi  – vadīt, plānot un koordinēt kapitālsabiedrības darbību kopumā, kā arī nodrošināt likumos, Ministru kabineta noteikumos, Jelgavas pašvaldības domes lēmumos un apstiprinātajās nozares attīstības koncepcijās, stratēģijās un citos nozares attīstību reglamentējošos dokumentos noteikto mērķu un uzdevumu īstenošanu. Valdes loceklim, vadot kapitālsabiedrību, savi pienākumi ir jāpilda kā krietnam un rūpīgam saimniekam.

Konkursā tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi. Valdes locekļu amata kandidātus amata kandidātu nominācijas komisija vērtēja divās kārtās. Pirmajā kārtā tika vērtēti kandidāta iesniegtie dokumenti, un pēc to izvērtēšanas otrajai kārtai kvalificējās tikai viens pretendents – A.Jankovskis. Otrajā kārtā komisija aicināja kandidātu uz strukturētu interviju un kandidāta prezentāciju.

Vērtēšanas komisija kapitālsabiedrības dalībnieku sapulcei izvirzīja A.Jankovska kandidatūru, ņemot vērā viņa līdzšinējo pieredzi pašvaldības kapitālsabiedrību vadībā, iegūto izglītību vides pārvaldības jomā un stratēģisko redzējumu SIA “Jelgavas komunālie pakalpojumi” attīstībai.