25.4 °C, 6.2 m/s, 50.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas skolu audzēkņiem sešas medaļas jauno profesionāļu konkursā “Skills Latvia”
Jelgavas skolu audzēkņiem sešas medaļas jauno profesionāļu konkursā “Skills Latvia”
12/05/2024

Paziņoti jauno profesionāļu meistarības konkursa “Skills Latvia 2024” fināla rezultāti. Starp vairāk nekā 120 konkursantiem no 30 profesionālās izglītības iestādēm Latvijā otru lielāko medaļu skaitu izcīnīja Jelgavas tehnikuma jaunie profesionāļi – viņiem konkursā trīs zelta un divas sudraba medaļas, bet Jelgavas Amatu vidusskolas topošā friziere izcīnīja 3. vietu.    

Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizētajā konkursā zelta medaļu izcīnīja Jelgavas tehnikuma audzēknis Kristaps Dombrovskis – viņam 1. vieta datortīklu administrēšanas konkursā, Ralfs Skujevskis un Ralfs Viļumsons – viņu tandēmam 1. vieta inženiersistēmu konkursā, bet Dāgs Neliuss izcīnīja 1. vietu web tehnoloģiju konkursā. 2. vieta tehnikuma audzēknim Ralfam Ormanim flīzēšanas konkursā un Jānim Alksnim krāsošanas un dekoratīvās apdares konkursā. Savukārt Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkne Amanda Kalve friziera darba prasmju konkursā izcīnīja 3. vietu.

VIAA direktore Dita Traidās norāda, ka šogad konkursa dalībnieki patīkami pārsteiguši ar īpaši augsto prasmju līmeni un mērķtiecību. “Ar katru gadu jūtams, ka dalībnieku motivācija un spēju līmenis arvien pieaug. Profesionāli izglītoti jaunieši ir vērtība jebkurā uzņēmumā, un par viņiem cīnās un turpmāk arvien sīvāk cīnīsies darba devēji, nevis otrādi,” pārliecināta D.Traidās.

Jāpiebilst, ka paralēli konkursam ar paraugdemonstrējumiem “Skills Latvia” piedalījās Jelgavas Amatu vidusskolas tērpu stila speciālisti Gaļinas Zvaigznones vadībā, vizāžisti un pasniedzēja Gundega Ziediņa, kā arī topošie frizieri Jeļenas Kolesnikovas vadībā.

Jāatgādina, ka “Skills Latvia” Ķīpsalas izstāžu zālē norisinājās 9. un 10. maijā, un tajā piedalījās 1o Jelgavas tehnikuma topošie profesionāļi un topošā friziere no Jelgavas Amatu vidusskolas. Divu konkursa dienu laikā dalībnieki no visas Latvijas demonstrēja savus talantus, zināšanas un profesionalitāti datortīklu administrēšanā, elektriskajās instalācijās, ēdienu gatavošanā, flīzēšanā, friziera darbā, grafiskajā dizainā, inženiersistēmās, kravu pārvadājumos, krāsošanā un dekoratīvajā apdarē, mehatronikā, mēbeļu izgatavošanā, mobilajā robotikā, restorānu servisā, sausajā būvē un apdarē, skatlogu dizainā un noformēšanā, smago spēkratu tehnoloģijās, tērpu dizainā, tērpu izgatavošanā, viesnīcas uzņemšanas dienestā un tīmekļa tehnoloģijās.

Konkursa darba uzdevumi bija pietuvināti starptautisko profesionālās izcilības konkursu prasībām, un jauniešu sniegumu vērtēja gandrīz 70 eksperti no dažādām nozarēm.

Konkursa rezultāti ir pieejami ŠEIT.