16.8 °C, 2 m/s, 77 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPasākumiJelgavā notiek Latvijas Stādu dienas
Jelgavā notiek Latvijas Stādu dienas
12/05/2024

Šodien no pulksten 9 līdz 14 Jelgavā vēl norisinās Latvijas Stādu dienas. Hercoga Jēkaba laukumā, skvērā aiz Jelgavas kultūras nama, kā arī Krišjāņa Barona ielā apmeklētājiem savu produkciju piedāvā gandrīz 200 stādu audzētāji, dārzkopji un amatnieki.

Piedāvājumā dažādi augļu koki un ogulāji, skujeņi, dekoratīvie koki un krūmi, vasaras puķes un ziemcietes, garšaugi, ārstniecības augi un graudzāles. Pieejami arī augsnes uzlabotāji un kaitēkļu apkarošanas produkti, dārza inventārs un tehnika, darba apģērbs, dažādi amatnieku darinājumi, dārza dekori, keramika.

Jāpiebilst, ka Stādu dienu apmeklētājus priecē arī kultūras programma. 12. maijā no pulksten 11 līdz 13 pasākumu kuplinās VPDK “Laipa”, DK “Ozolnieki”, BJDK “Ieviņa” un VPDK “Rota”.

Jāņem vērā, ka pasākuma laikā pilsētā ir noteikti satiksmes ierobežojumi. Līdz 12. maija pulksten 17 aizliegts iebraukt (izņemot tirgotājus) K.Barona ielas posmā no Uzvaras ielas līdz Pasta ielai.

Pasākuma apmeklētājiem pieejams stāvlaukums Pilssalas ielā 1 un stāvvietas ielu malās citviet pilsētā. Preču iekraušanai var izmantot īslaicīgas pieturvietas iespēju Hercoga Jēkaba laukumā pie karogu mastiem un stāvvietā aiz kultūras nama.

Satiksmes shēma