15.7 °C, 2.8 m/s, 91.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaMuzejā notiks publiska diskusija par Latvijas valstiskuma veidošanos; interesentiem iepriekš jāpiesakās
Muzejā notiks publiska diskusija par Latvijas valstiskuma veidošanos; interesentiem iepriekš jāpiesakās
08/04/2024

Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā 17. aprīlī pulksten 13 sāksies publiski referāti un diskusija par tēmu “Latvijas zemniecība un valstiskuma veidošanās”. Piedalīties aicināts ikviens interesents, īpaši vēstures un sociālo zinību skolotāji un izglītojamie. Pasākumam lūgums reģistrēties līdz 12. aprīlim.

Muzejā ar referātiem uzstāsies Latvijas okupācijas muzeja pētnieks un biznesa augstskolas “Turība” docents Dr.hist. Edvīns Evarts un Jelgavas muzeja direktores vietnieks zinātniskajā darbā Dr.hist. Gints Putiķis. Pēc referātiem apmeklētājiem būs iespēja uzdot jautājumus un izteikt savas domas diskusiju daļā.

Uz semināru īpaši aicināti Jelgavas un tuvāko novadu vidusskolu un pamatskolu vēstures un sociālo zinību skolotāji, izglītojamie, taču gaidīti arī citi interesenti.

Lai piedalītos seminārā un publiskajā diskusijā, lūgums līdz 12. aprīlim pieteikties pie Latvijas okupācijas muzeja darbinieces Evitas Veinbergas pa e-pastu evita.veinberga@okupacijasmuzejs.lv.

Semināru Jelgavā organizē Latvijas okupācijas muzejs un Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejs, un tas notiks, īstenojot Latvijas Kultūras ministrijas un Latvijas okupācijas muzeja līdzdarbības projektu “Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu sabiedrības izglītošanai par Latvijas valstiskuma veidošanos un attīstību”.