16.8 °C, 2.8 m/s, 82.5 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaČetrās skolās 1. klases ir nokomplektētas; trijās skolās uzņemšana vēl turpinās
Četrās skolās 1. klases ir nokomplektētas; trijās skolās uzņemšana vēl turpinās
05/04/2024

Šonedēļ pilsētas vispārizglītojošās skolas apkopojušas vecāku iesniegumus par bērnu reģistrāciju 1. klasē 2024./2025. mācību gadam un notiek bērnu uzņemšana. Jelgavas 4. sākumskolā, 4. vidusskolā, Centra pamatskolā un Tehnoloģiju vidusskolā 1. klases ir nokomplektētas.

Jelgavas Izglītības pārvaldē skaidro, ka bērnu reģistrācija vispārizglītojošajās izglītības iestādēs tika uzsākta 1. martā. Šonedēļ skolas apkopojošas saņemtos iesniegumus, un saskaņā ar noteikumiem “Par bērnu reģistrēšanu 1. klasē Jelgavas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs” veikta bērnu uzņemšana, ievērojot prioritāro secību: 1) konkrētajā iestādē mācās bērna brālis, māsa vai ja bērnam nodibināta aizbildnība; 2) bērna dzīvesvieta ir deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā; 3) iestāde ir tuvākā bērna dzīvesvietai; 4) konkrētajā iestādē bērns apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu; 5) bērna likumiskajam pārstāvim ir nodibinātas darba tiesiskās attiecības ar konkrēto iestādi; 6) pārējie bērni iesniegumu reģistrēšanas secībā.

Jelgavas 4. sākumskolā, Jelgavas 4. vidusskolā, Jelgavas Centra pamatskolā un Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā uzņemamo skolēnu skaits mācību uzsākšanai 1. klasē ir nokomplektēts.

“Lai gan noteikumi paredz, ka vecāks bērnu mācību uzsākšanai 1. klasē reģistrē vienā izglītības iestādē, 124 bērnu ģimenes iesniegumu bija iesniegušas divās un pat trijās skolās, un tas apgrūtināja komplektēšanu, jo vieta tiek piedāvāta tikai vienā skolā. Šonedēļ skolas sazinājās ar vecākiem, lai informētu, vai bērns ir uzņemts konkrētajā skolā vai tomēr ne. Ir daļa ģimeņu, kuru bērnam vieta nav piešķirta skolā, kurā klases, ievērojot prioritāro secību, ir nokomplektētas. Šīs ģimenes aicinātas iesniegumu par mācību uzsākšanu 1. klasē iesniegt kādā no izglītības iestādēm, kurās nav sasniegts noteiktais uzņemamo bērnu skaits, – Jelgavas Paula Bendrupa pamatskolā, Jelgavas 5. vidusskolā vai Jelgavas Pārlielupes pamatskolā,” skaidro Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Tija Aleksandrova, norādot, ka šobrīd 1. klasē pilsētas skolās uzņemti jau 554 skolēni.

Jāpiebilst, ka saskaņā ar domes lēmumu 2024./2025. mācību gadā 1. klasēs vispārējās pamatizglītības programmās plānots uzņemt 748 skolēnus – Jelgavas 4. sākumskolā 168, Jelgavas Centra pamatskolā 112, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā 112, Jelgavas 4. vidusskolā 120, Jelgavas 5. vidusskolā 84, Jelgavas Pārlielupes pamatskolā 112 un Jelgavas Paula Bendrupa pamatskolā 40.

Jelgavas valstspilsētas izglītības iestāžu saraksts pieejams Jelgavas valstspilsētas tīmekļvietnē Jelgava.lv, sadaļā “Iestādes”, “Jelgavas Izglītības pārvalde”, un katras skolas tīmekļvietnē publicēta aktuālā informācija par audzēkņu uzņemšanas noteikumiem konkrētajā iestādē.