15.7 °C, 2.8 m/s, 91.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiDeju studija “Intriga” aicina uz 35 gadu jubilejas koncertu “Mirklī”
Deju studija “Intriga” aicina uz 35 gadu jubilejas koncertu “Mirklī”
07/04/2024

20. aprīlī pulksten 14 un 18 Jelgavas kultūras namā notiks deju studijas “Intriga” 35 gadu jubilejas koncerts “Mirklī”. “Vairāk nekā 180 dejotājiem šis būs mirklis atmiņām, jauniem izaicinājumiem un atkalsatikšanās priekam. Šajā dienā aicinām arī skatītājus kopā ar mums izbaudīt šo skaisto mirkli,” saka deju studijas vadītāja Inga Ose.

Deju studija ar nosaukumu “Intriga” zināma kopš 1989. gada, taču tās pirmsākumi meklējami krietni agrāk. “Kādreiz kultūras namā darbojās ritma deju grupa, un tās vadītāja bija Inga Roga, tagad pazīstama kā Inga Raudinga. 1988. gadā viņa apmeklēja Jelgavas 1. vidusskolas, tagadējās Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, pasākumu – vingrošanas skati – un uzrunāja pievienoties kolektīvam meitenes, kuras izcēlās ar īpašu emocionālu deju izpildījumu. Šo meiteņu vidū biju arī es,” atminas šā brīža deju studijas vadītāja I.Ose. Viņa stāsta, ka tas bija laiks, kad radies arī deju studijas zīmīgais nosaukums – “Intriga”. “Gatavojāmies startēt konkursā VEF pilī un sapratām: kā tad tā – bez sava vārda! Katra dejotāja uz lapiņas rakstīja savu nosaukuma versiju un vēlāk balsoja. Tolaik, kā reiz, “Dzintaram” iznāca jaunas smaržas ar nosaukumu “Intriga” – iespējams, liktenīgā nosaukuma versija varēja pavīdēt arī šādā veidā,” ar smaidu atceras I.Ose.

Atklājot savu izaugsmes stāstu kolektīvā, I.Ose skaidro: pēc vingrošanas skates skolā pievienojoties ritma deju grupai, vadītāja I.Roga novērtēja viņas interesi un iemaņas. Sākotnēji viņai uzticēts vadīt kolektīva mazāko grupu, bet no 1992. gada – jau pilnvērtīgi darboties kā otrai deju grupas vadītājai. Kad I.Roga uzsāka mācības Latvijas Kultūras akadēmijas Horeogrāfijas nodaļā, apvienot darbu un studijas vairs nebija iespējams, un I.Ose kļuva par vienīgo deju studijas vadītāju.

“35 izaugsmes gadi deju studijai ir patiesi ļoti ilgs laiks, kas pirmsākumos un mūsdienās nemaz nav salīdzināms. Šobrīd ir izkopti deju stili, pieejami tūkstošiem videomateriālu ar dejām visā pasaulē, attiecīgi deju stiliem brīvi atrodami tūkstošiem skaņdarbu. Pirms 30 gadiem tas pārsvarā bija pedagogu entuziasms, reta iespēja lentēs un kasetēs redzēt kādu modernu videoklipu, lai aizgūtu kustības, un vienreiz nedēļā televīzijas raidījuma laikā ierakstīt sev mūziku,” atzīst I.Ose. Šobrīd viņas vadītā deju studija turpina izaugsmi un pulcē vairāk nekā 170 dažāda vecuma dejotāju, kuri ikdienā dod priekšroku laikmetīgajām un šova dejām.

Atklājot, kas sagaida skatītājus koncertā “Mirklī”, I.Ose norāda: jubilejas reizei tika radīti jaundarbi, kas dažādos veidos caurvīs izvēlēto pasākuma nosaukumu. Proti, kādiem dejotājiem šis būs mirklis pieņemt jaunus izaicinājumus, jo kopā ar pieaicinātiem horeogrāfiem dejotāji apguvuši jaunas koncepcijas un pat deju stilu, kas paredz dejošanu ne pēc skaita, bet gan ieklausoties izvēlētās dziesmas vārdos. Kādam šis mirklis būs savu profesionālo iemaņu apliecināšana plašākai sabiedrībai – vairākām jaunrades dejām horeogrāfiju veidoja paši dejotāji, kuriem tā ir pirmā pieredze. Kopā būšanas mirkli izbaudīs arī vairāki nu jau bijušie dejotāji, kuri pēc daudziem gadiem atkal ļausies skatuves pieredzei. Savukārt citiem tas būs arī mirklis bērnības atmiņām, jo pārveidotas un atjaunotas tiks izdejotas arī dažas studijas dalībnieku iemīļotākās dejas. “Katra no dejām ir mirklis ar savu stāstu, tāpēc aicinām šo skaisto stāstu izdzīvot kopā ar mums,” tā I.Ose.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un vietnē www.bileduparadize.lv. Cena – no 4 līdz 6 eiro.