18.5 °C, 3.1 m/s, 68.6 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiSports“Apolona” sportisti izcīna medaļas Latvijas čempionātā
“Apolona” sportisti izcīna medaļas Latvijas čempionātā
25/03/2024

Nedēļas nogalē Gulbenes sporta centra zālē norisinājās Latvijas atklātais čempionāts klasiskajā svara stieņa spiešanā guļus jauniešiem, junioriem un veterāniem un reizē Latvijas kausa izcīņas Vidzemes posms klasiskajā svara stieņa spiešanā guļus. Čempionātā ar labiem rezultātiem startēja arī Jelgavas sporta kluba “Apolons” sportisti. 

Čempionātā piedalījās 24 Latvijas komandas un Lietuvas izlase. Jelgavu pārstāvēja 17 sporta kluba “Apolons” sportisti, informē kluba trenere Jana Jansone.

Sieviešu konkurencē jelgavniece Edīte Ķeņģe svara kategorijā līdz 69 kilogramiem izcīnīja bronzas medaļu, uzceļot 70 kilogramus.

Senioru 3. grupā Jānis Lapels svara kategorijā līdz 93 kilogramiem ar uzceltajiem 125 kilogramiem izcīnīja sudraba medaļu gan Latvijas čempionātā veterāniem, gan kausa posmā. Bet Jānis Folkmanis veterānu 2. grupā svara kategorijā līdz 105 kilogramiem ar uzceltiem 142,5 kilogramiem izcīnīja 2. vietu gan Latvijas čempionātā, gan Latvijas kausa posmā. Jāpiebilst, ka šis ir arī jauns J.Folkmaņa personīgais rekords.

Kā trešie čempionātā startēja open grupas sportisti. Svara kategorijā līdz 93 kilogramiem sudrabu ar uzceltiem 170 kilogramiem kausā izdevās iegūt meistaram Renāram Drongam, bet Artūrs Audze izcīnīja zeltu ar 165 kilogramiem svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Jauniešu grupā svara kategorijā līdz 59 kilogramiem sudraba medaļu Latvijas čempionātā un zeltu Latvijas kausa Vidzemes posmā ieguva Artūrs Rubenis ar uzceltiem 60 kilogramiem. Jāpiebilst, ka šis bija viņa pirmais starts sacensībās. Svara kategorijā līdz 105 kilogramiem zeltu Latvijas čempionātā un zeltu arī kausā izcīnīja Jelgavas pārstāvis Matīss Vītols ar rezultātu 150 kilogrami. Viņš arī saņēma kausu kā absolūti spēcīgākais jaunietis. Komandai ieskaites punktus tāpat deva Ņikitas Borzova starts jauniešu grupā.

Jelgavniekiem panākumi arī junioru grupā. Svara kategorijā līdz 59 kilogramiem ar rezultātu 70 kilogrami zelta medaļu Latvijas čempionātā un Latvijas kausa posmā ieguva Ņikita Jakovļevs. Svara kategorijā līdz 105 kilogramiem zelts Latvijas čempionātā un kausa posmā Artūram Strīķim – viņa rezultāts ir 140 kilogrami. Sudraba medaļu šajā pašā svara kategorijā čempionātā un kausā izcīnīja Tomijs Endzelis ar rezultātu 120 kilogrami. Bet svara kategorijā līdz 120 kilogramiem Kristers Švarcs ieguva sudraba medaļu Latvijas čempionātā un kausa posmā ar uzceltiem 135 kilogramiem.

Komandu ieskaitē juniori ieguva kausu par 1. vietu komandu cīņā Latvijas čempionātā, “Apolona” komandai arī 1. vieta kopvērtējumā Latvijas kausa Vidzemes posmā.