13 °C, 3.8 m/s, 70.1 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaHK “Zemgale/LBTU” izcīna vietu finālā
HK “Zemgale/LBTU” izcīna vietu finālā
18/03/2024

Jelgavas hokeja komanda “Zemgale/LBTU” izbraukumā pēdējā “Optibet” hokeja līgas “play-off” pusfinālā cīņā ar rezultātu 8:3 pārspējusi Rīgas “Prizma”, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas. Līdz ar to Jelgavas komanda kā pirmā ir iekļuvusi “Optibet” hokeja līgas finālā un centīsies nosargāt čempionu titulu.

Jāatgādina, ka pirmajā savstarpējā spēlē jelgavnieki uzvarēja ar 6:1, otrajā – ar 6:4, trešajā – ar 3:1, bet pirmdienas vakarā izbraukumā tika aizvadīta ceturtā savstarpējā spēle, kas noslēdzās ar rezultātu 8:3.

Tādējādi HK “Zemgale/LBTU” ir pirmā 2023./2024. gada sezonas “Optibet” hokeja līgas fināliste, kas cīnīsies par Latvijas un Baltijas čempionu titulu. Pretim Jelgavas komandai stāsies HK “Mogo/LSPA” un HK “Kurbads” dueļa uzvarētāji. Otrs duelis – HK “Mogo/LSPA” un HK “Kurbads” – otrdien, 19. martā, pulksten 19 aizvadīs ceturto savstarpējo pusfināla spēli. Šobrīd šajā duelī trīs uzvaras ir HK “Mogo/LSPA” kontā.

“Optibet” hokeja līgas fināls sāksies 27. martā Jelgavas ledus hallē, un tajā tiksies HK “Zemgale/LBTU” un HK “Mogo/LSPA” un HK “Kurbads” dueļa uzvarētāji. Arī finālā, lai noskaidrotu Baltijas un Latvijas hokeja čempionu, komandas cīnīsies līdz kādas komandas četrām uzvarām. Fināla spēles notiks 27., 29., 31. martā un 2. aprīlī; ja būs nepieciešams, papildu spēles tiks aizvadītas 4., 6. vai 8. aprīlī. Pirmās divas spēles notiks Jelgavas ledus hallē.

Visas fināla spēles pārraidīs televīzijas kanālā “TV6”.