21.8 °C, 3.9 m/s, 63.8 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaApstiprināti 130 pieteikumi Ēnu dienas vakancēm Jelgavas pašvaldībā; pieteikšanās turpinās līdz 25. martam
Apstiprināti 130 pieteikumi Ēnu dienas vakancēm Jelgavas pašvaldībā; pieteikšanās turpinās līdz 25. martam
14/03/2024

Pirmajās kārtās Ēnu dienas vakancēm Jelgavas pašvaldībā saņemti un apstiprināti jau 130 skolēnu pieteikumi. Pieteikšanās turpinās līdz 25. martam, lai skolēni, kuru pieteikumi līdz šim nav apstiprināti, vai tie, kuri to vēl nav paspējuši izdarīt, varētu izvēlēties vēlamo vakanci.

Līdz šim apstiprinātie skolēnu pieteikumi liecina, ka populārākās “ēnošanas” vakances Jelgavas pašvaldībā ir restaurators, psihologs, sporta pasākumu organizators, pašvaldības policists, pirmsskolas izglītības skolotājs, arhitekts, producents, ekonomists, ģeodēzists, būvdarbu vadītājs.

Kopumā Jelgavas pašvaldībā skolēni šogad var pieteikties “ēnot” kādā no 338 piedāvātajām vakancēm, ēnojot speciālistus dažādās profesijās Jelgavas pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās – Jelgavas Izglītības pārvaldē, Sabiedriskajā centrā, Sporta servisa centrā, Jelgavas pilsētas slimnīcā, “Zemgales EKO” un citās. Vakanču piedāvājumu nodrošina arī citi uzņēmumi un iestādes ne tikai mūsu pilsētā, bet visā Latvijā. Pieteikties Ēnu dienai skolēni var tīmekļvietnē www.enudiena.lv. Savukārt iegūt papildu informācija par Jelgavas pašvaldības piedāvātajām vakancēm jaunieši var, sazinoties ar Sabiedriskā centra jaunatnes lietu speciālisti Lauru Gasparoviču pa e-pastu laura.gasparovica@sc.jelgava.lv vai tālruni 63022724.

Ēnu diena ir plaša mēroga “Junior Achievement” praktiskās karjeras izglītības programma skolēniem, kas šogad notiks jau 23. reizi. Tās mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izvēlēties nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Savukārt darba devējiem tā ir iespēja veidot sava uzņēmuma atpazīstamību un piesaistīt, iespējams, nākotnes potenciālos kolēģus. Pērn Ēnu dienā piedalījās 1997 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 10 991 vakanci. Jāpiebilst, ka Jelgavas pašvaldība pagājušajā gadā piedāvāja vairāk nekā 360 vakanču.