18.3 °C, 2.8 m/s, 74.3 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaBalsojot palīdzi Jelgavas jauniešiem tikt pie 1500 eiro biznesa idejas realizēšanai!
Balsojot palīdzi Jelgavas jauniešiem tikt pie 1500 eiro biznesa idejas realizēšanai!
19/03/2024

Līdz 25. martam norit balsošana par ikgadējā “Swedbank” biznesa plānošanas konkursa “Biznesa skices” finālistu biznesa idejām. Starp 15 labākajiem biznesa ideju autoriem piecas komandas ir no Jelgavas. Iedzīvotāji aicināti atbalstīt skolēnu un studentu idejas balsojot, lai jelgavnieki saņemtu naudas balvu savas idejas realizācijai. 

Kopumā konkursā šogad pieteikušās 311 komandas, kurās apvienojušies 942 jaunieši no visas Latvijas. Skolēni un studenti konkursam pieteikuši idejas par jaunām tehnoloģijām un mobilajām lietotnēm, ilgtspējīgiem produktiem ikdienas lietošanai, veselīgus našķus, jaunas lietas no otrreizējiem materiāliem un izglītojošas spēles. Jauniešu interešu lokā šogad bijuši praktiski risinājumi vispārējam labumam un individuālam ieguvumam.

Šobrīd jau zināmi finālisti – 15 biznesa idejas, kas cīnās par naudas balvu idejas realizācijai. Starp pieciem pamatskolas finālistiem trīs idejas ir no Jelgavas.

  • Skolēnu uzņēmums “Heatee” no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas piedāvā pašsildošu džemperi, kas remdē muguras, vēdera un menstruālas sāpes, kā arī mazina aukstuma diskomfortu. Produkts lietojams ar akumulatoru, kas sniedz kustību brīvību. Tehnoloģiskais izpildījums ir pašu radīts. Iepazīties ar šo biznesa ideju un nobalsot var ŠEIT.
  • Skolēnu uzņēmums “Hushroom” no Jelgavas 4. vidusskolas piedāvā micēlija akustiskos paneļus – tie ir no sēņu sakņu struktūras veidoti dizaina elementi, kas nodrošina skaņas slāpēšanu. Tie ir videi un cilvēkiem draudzīgi, jo veidoti no organiskiem materiāliem un pilnībā sadalās dabā. Iepazīties ar šo biznesa ideju un nobalsot var ŠEIT.
  • Skolēnu uzņēmums “Kabatiņa” no Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas piedāvā personalizētu lietu organizatoru. Organizators veidots, izmantojot džinsus, kas kā bikses vairs nav lietojami, un tādējādi piešķirot materiālam “otro dzīvi”. Iepazīties ar šo biznesa ideju un nobalsot var ŠEIT.

Vidusskolas grupā starp pieciem finālistiem iekļuvusi viena Jelgavas skolēnu biznesa ideja.

  • Ģimenes atpūtas centrs “Family Iglu” piedāvātu atpūtas telpu visai ģimenei ar jaunām, inovatīvām iespējām, kur katrs cilvēks var atpūsties un aizmirst par ikdienas rutīnu. Pufi, dīvāni, biljarda galds, lāzeru labirints, Escape un Gaming room (VR un PS5 games), bērnu istaba ar kalnu, bumbiņu baseinu un citām atrakcijām, kā arī lielākā VR arēna Latvijā. Iepazīties ar šo biznesa ideju un nobalsot var ŠEIT.

Augstskolu grupā starp pieciem finālistiem iekļuvusi viena Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes studentu biznesa ideja.

  • Moderna lietotne “Tavs grozs”, kas ļauj lietotājiem salīdzināt gan atsevišķu produktu, gan kopējā pirkuma izmaksas starp dažādiem veikaliem. Kā arī pēc vēlmes sadalīt pirkumus pa vairākiem veikaliem, dodot iespēju atrast lētāko piedāvājumu. Iepazīties ar šo biznesa ideju un nobalsot var ŠEIT.

Balsošana par biznesa idejām norisināsies līdz 25. martam, bet konkursa “Biznesa skices” uzvarētāji tiks paziņoti 27. martā. Katrā vecuma grupā 1. vietas ieguvējs saņems 1500 eiro, 2. vietas ieguvējs – 1000 eiro, 3. vietas ieguvējs – 500 eiro pēc nodokļu nomaksas. Savas speciālbalvas šogad piešķirs arī AS “Capital”, uzņēmumu grupa “AJ Power”, festivāls “Summer Sound” un BDA.