22.5 °C, 5.2 m/s, 44.8 %

Sports

Sākumlapa JaunumiSportsTrešo gadu notiks olimpiskā čempiona vārdā nosaukts basketbola turnīrs
Trešo gadu notiks olimpiskā čempiona vārdā nosaukts basketbola turnīrs
08/03/2024

No 15. līdz 17. martam Jelgavas sporta hallē norisināsies basketbola turnīrs bērniem “Edgara Krūmiņa kauss”. Turnīrs notiks jau trešo gadu. “Esmu lepns un gandarīts, ka manā dzimtajā Jelgavā notiek šāds turnīrs, kas nosaukts manā vārdā, un ka turnīrs jau iemantojis komandu simpātijas,” tā E.Krūmiņš.

Turnīra mērķis ir popularizēt bērniem basketbolu kā sporta veidu un spēli, kas palīdz uzlabot fizisko un garīgo veselību un veidot draudzīgas attiecības savā starpā, kā arī veicināt Jelgavas basketbola spēles tradīciju turpināšanu. Šogad turnīrā piedalīsies U-10 un U-11 vecuma komandas, katrā grupā uzņemot pa astoņām komandām. Dalību pieteikušas komandas Ogres, Rīgas, Mārupes un Jelgavas.

Katras vecuma grupas komandas tiks sadalītas divās grupās, pa četrām katrā grupā, kurā izspēlēs apļa turnīru. Katras apakšgrupas pirmās divas komandas kvalificēsies cīņai par 1.–4. vietu, ko aizvadīs ar otras apakšgrupas komandām pēc pusfināla un fināla principa. Arī komandas, kas kvalificēsies cīņai par  5.–8. vietu, izšķirošās spēles aizvadīs ar otras apakšgrupas komandām pēc pusfināla un fināla principa. Visas trīs dienas sacensības Jelgavas sporta hallē sāksies pulksten 9:00 un norisināsies uz abiem laukumiem. Pirmajā turnīra dienā un otrās dienas pirmajā pusē notiks pamatturnīra spēles, kam sekos izslēgšanas spēles sestdienas pēcpusdienā. Svētdien tiks aizvadītas spēles par vietām. Turnīra spēles varēs vēros tiešraidē – no pirmā laukuma Facebook lapā “Edgara Krūmiņa kauss”, no otrā laukuma YouTube kanālā ar līdzīgu nosaukumu.

Visas komandas tiks apbalvotas ar piemiņas medaļām, un katras komandas labākais spēlētājs pēc visu treneru balsojuma tiks apbalvots ar organizatoru balvām. Katrā vecuma grupā 1.–3. vietu ieguvušās komandas tiks apbalvotas ar organizatoru balvām. Uzvarētājkomanda katrā vecuma grupā saņems olimpiskā čempiona sarūpētu kausu, savukārt finālspēles vērtīgākais spēlētājs – balvu. Pasniegt balvas allaž ir aicināts pats olimpiskais čempions. “Esmu pagodināts apbalvot jaunos basketbolistus. Diemžēl pagājušogad es nevarēju piedalīties apbalvošanā, jo biju sezonas sagatavošanās nometnē ārpus Latvijas, bet ļoti ceru, ka šogad varēšu būt klāt tādā nozīmīgā brīdī,” tā E.Krūmiņš.

Būtiski, ka turnīra tiesāšanā iesaistīsies arī jaunieši, kuri apmeklē topošo basketbola tiesnešu nodarbības, ko rīko BK “Jelgava” sadarbībā ar pašvaldības iestādi “Sporta servisa centrs” un ko vada Latvijas Basketbola savienības licencēts tiesnesis Juris Brūveris.

Turnīru organizē Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola sadarbībā ar BK “Jelgava” “Sporta servisa centru”.