21.4 °C, 2.7 m/s, 73.3 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPirmā “play-off” spēle ledus hallē – kā hokeja svētki
Pirmā “play-off” spēle ledus hallē – kā hokeja svētki
08/03/2024

Jelgavas hokeja kluba komanda “Zemgale/LBTU” otrdien, 12. martā, pulksten 19 savās mājās – Jelgavas ledus hallē – aizvadīs pirmo “Optibet” hokeja līgas play-off spēli, uzsākot cīņu par iekļūšanu finālā. Pirmā mājas spēle solās būt īsti hokeja svētki, jo reizē tiks atzīmēta kluba 20 gadu jubileja. “Gribam, lai šī diena ne tikai mums, bet arī mūsu faniem, atbalstītājiem ir hokeja svētki, tāpēc aicinām šo spēli vērot klātienē, jo tikai tā var izbaudīt īsto atmosfēru,” tā HK “Zemgale/LBTU” direktors Aivars Zeltiņš. Notikumus no Jelgavas ledus halles varēs vērot arī tiešraidē Sportacentrs.com mājaslapā.     

Jāatgādina, ka hokeja kluba “Zemgale/LBTU” komanda līgas regulāro turnīru noslēdza 1. vietā, jau otro reizi kluba vēsturē iegūstot kausu. 2. martā sākās cīņa par Baltijas un Latvijas čempionu titulu, un mūsējiem pirmā pusfināla spēle gaidāma 12. martā. Pretī jelgavniekiem pusfinālā stāsies ceturtdaļfināla pāra uzvarētāji – Rīgas “Prizma” vai Tallinas “Panter”. Pusfināla cīņa norisināsies līdz četrām uzvarām.

“Komandu sportā regulārais turnīrs un play-off ir kā divi atšķirīgi nogriežņi, un tieši izslēgšanas spēļu turnīrs ir pats interesantākais. Spēles ir agresīvākas, dinamiskākas un atbildīgākas, jo ārkārtīgi svarīgs ir katras spēles rezultāts,” atzīst A.Zeltiņš, norādot, ka dažiem spēlētājiem šobrīd ir mikrotraumas, taču komandas personāls dara visu, lai izslēgšanas spēlē laukumā būtu un par ceļazīmi uz čempionāta finālu cīnītos visi. Taujāts par pretiniekiem, A.Zeltiņš vērtē, ka “Prizma” ir pieredzējušāka komanda, jo tajā spēlē diezgan daudz bijušo Latvijas izlases spēlētāju, bet “Pantera” ir ātra, dinamiska un salīdzinoši jauna komanda. Spēlētāju vecuma ziņā tā esot diezgan līdzīga mūsu komandai. “Viegli mums nebūs jebkurā gadījumā, taču uzstādījums ir – vieta finālā un tālāk jau nosargāt čempionu titulu,” uzsver A.Zeltiņš.

HK “Zemgale/LBTU” šogad aprit 20 gadi, līdz ar to klubs apņēmies tos kopā ar līdzjutējiem un atbalstītājiem nosvinēt tieši pirmajā play-off mājas spēlē. “Latvijas čempionātā, manuprāt, līdz šim nekas tāds nav noticis, taču, piemēram, NHL tas ir ļoti populāri. Proti, īpašas spēles tiek spēlētas īpašos kreklos. Tieši tāpēc klubs saviem spēlētājiem sagatavojis jubilejas formas tērpus, kur 2004. gads jeb pirmā kluba sezona sasaucas ar līgas čempionu titulu,” atklāj kluba direktors.

Līdzās labai hokeja spēlei klātesošos hallē priecēs muzikāli priekšnesumi – piedalīsies reperis Ozols, Dināra Rudāne un Ivo Fomins, bet publiku “uzkurinās” Armands Simsons.

Hokejisti ļoti cer uz skatītāju pilnām tribīnēm, jo īsts hokejs nav iedomājams bez sestā spēlētāja, kas sniedz uzmundrinājumu un pozitīvas emocijas. Lai gan spēle sāksies pulksten 19, apmeklētāji aicināti ierasties laicīgi – jau no pulksten 18, lai pie ārdurvīm neveidotos rinda. Tāpat skatītāji mudināti biļetes uz spēli iegādāties iepriekšpārdošanā HK “Zemgale/LBTU” mājaslapā https://hkzemgale.lv/biletes/. Biļešu cena, gan pērkot internetā, gan hallē, ir 8 eiro, studentiem, uzrādot ISIC karti, un Latvijas Goda ģimenes apliecības “3+ Ģimenes karte” īpašniekiem – 5 eiro (biļetes ar atlaidi var iegādāties tikai ledus halles kasē pirms spēles). Ieeja bez maksas būs Jelgavas Ledus sporta skolas audzēkņiem, bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem, uzrādot apliecību.

Skatītājiem jāņem vērā, ka pasākuma laikā tiks filmēts un fotografēts.

Spēles tiešraidi varēs vērot Sportacentrs.com mājaslapā.

Pusfināla spēles

12. martā pulksten 19 – Jelgavas ledus hallē

14. martā pulksten 19 – Jelgavas ledus hallē

16. martā – izbraukumā

18. martā – izbraukumā

Ja būs nepieciešams

20. martā – Jelgavas ledus hallē

22. martā – izbraukumā

24. martā – Jelgavas ledus hallē