21.4 °C, 2.7 m/s, 73.3 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaCeturtdien “Pilsētas pasāžā” notiks skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus “Cits bazārs”
Ceturtdien “Pilsētas pasāžā” notiks skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus “Cits bazārs”
05/03/2024

Automatizētus sveču nodzēsējus ar taimeri, pašsildošus džemperus, gredzenus no pārstrādātiem džinsiem, ūdensizturīgus mugursomas pārvalkus, papīra kartītes ar iestrādātām garšaugu sēklām – tie ir tikai daži produkti, ko skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) ceturtdien, 7. martā, tirdzniecības centra “Pilsētas pasāža” apmeklētājiem piedāvās SMU reģionālajā pasākumā gadatirgū “Cits bazārs”. Skolu jauniešu radītie produkti interesentiem būs pieejami no pulksten 14 līdz 17.  

Pasākumam pieteikušies 45 SMU, kuri jelgavniekiem un žūrijai prezentēs pašu radītos produktus. 36 SMU pārstāv Jelgavas skolas – Jelgavas Valsts ģimnāziju, Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolu un Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāziju –, bet deviņi SMU ir no Rīgas reģiona skolām – Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Mārupes Valsts ģimnāzijas un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas. Pasākumā piedalīties solījuši arī SMU no Ogres tehnikuma un Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma.

Gadatirgū “Cits bazārs” Jelgavā apmeklētāji varēs gan iepazīties ar skolēnu veikumu, gan novērtēt viņu uzņēmību un sniegt motivāciju turpmākajam darbam, iegādājoties jauniešu radītos produktus.

Jāpiebilst, ka visus SMU pasākuma laikā vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs gan pašvaldības pārstāvji, gan uzņēmēji, lai noteiktu labākos dažādās kategorijās. Labākie tiks apbalvoti nominācijā “Sociāli atbildīgs SMU”, “Tehnoloģiskās inovācijas produkts/pakalpojums”, “Labākā SMU pārdošanas komanda”, “Uz zināšanām balstīts SMU produkts/ pakalpojums”, “SMU biznesa potenciāls”, “SMU produkts/pakalpojums gatavs starptautiskajam biznesam”, ”Ilgtspējīgs SMU produkts/pakalpojums”, “Labākais SMU stends”, “Sociālo mediju komunikācijas balva”, kā arī tiks pasniegtas žūrijas locekļu simpātijas balvas.

Pasākuma atklāšana paredzēta pulksten 14, savukārt labāko SMU apbalvošana – pulksten 17.

Pasākumu organizē Jelgavas Sabiedriskais centrs sadarbībā ar organizāciju “Junior Achievement Latvija”. Organizatori saka paldies visiem atbalstītājiem, kuri sarūpējuši dāvanas SMU dalībniekiem.