23.7 °C, 4.8 m/s, 52.4 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaIegūsti praktisku pieredzi tehnoloģiju un dizaina pasaulē!
Iegūsti praktisku pieredzi tehnoloģiju un dizaina pasaulē!
01/03/2024

Zemgales reģiona 6. līdz 12. klašu skolēni un pedagogi aicināti pieteikties dizaina un tehnoloģiju laboratorijai “Kur radošums sastop tehnoloģijas”, kas norisināsies 14. martā Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā. Mācību cikla laikā būs iespējams iegūt teorētiskas un praktiskas zināšanas darbā ar dažādām nozarēm paredzētiem rīkiem un tehnoloģijām. Dalība pasākumā ir bez maksas, bet obligāti iepriekš jāpiesakās.

Pieteikties tehnoloģiju laboratorijai var elektroniski ŠEIT. ej.uz/DTlab.

Mācības norisināsies no pulksten 9 līdz 16.30. Skolēniem un pedagogiem būs iespēja apmeklēt darbnīcas, lai profesionāļu vadībā iegūtu plašāku ieskatu dizaina un tehnoloģiju pasaulē.  Kopumā pasākuma laikā dalībnieki varēs apmeklēt deviņas dažādas nodarbības. Kopā tiks īstenoti trīs darbnīcu cikli, katrā ciklā paralēli norisinoties piecām darbnīcām. Vienas darbnīcas ilgums – divas astronomiskās stundas. Ar darbnīcu aprakstu var iepazīties ŠEIT. ej.uz/6v26.

Pirmā cikla aktivitātes ietvers lāzergriešanas, dizaina un drukas un metināšanas darbnīcas, meistarklasi dronu vadīšanā un iespēju spēlēt spēli “Es biznesa pasaulē”.

Otrajā ciklā būs pieejamas tādas nodarbības kā 3D modelēšana un druka, vizuāļu un izšūšanas darbnīcas, pārtikas apdrukas, harizmas un komunikācijas meistarklases.

Pēc pusdienu pārtraukuma norisināsies mācību trešais cikls, kurā dalībniekiem būs iespēja doties uz kādu no nodarbībām, kura netika apmeklēta pirmajos divos ciklos. Šajā mācību ciklā notiks šādas aktivitātes: 3D modelēšana un druka, spēle “Es biznesa pasaulē”, vizuāļu, drukas un dizaina un lāzergriešanas darbnīcas.

Detalizētu darbnīcu norises gaitu būs iespējams apskatīt pasākuma norises dienā, saņemot programmu. Visas darbnīcas norisināsies nozares ekspertu vadībā. Pasākuma laikā dalībniekiem tiks piedāvātas bezmaksas pusdienas un siltie dzērieni.

Mācību cikla mērķis ir iedrošināt pedagogus un jauniešus apgūt jaunas prasmes, parādīt, ka darbs ar dažādām iekārtām nav sarežģīts process, kā arī sniegt plašāku ieskatu par tehnoloģiju un rīku izmantošanu savu ideju realizēšanai.

Pasākums tiek rīkots, īstenojot projektu “Uzņēmējdarbība Zemgalē”, kas tiek ieviests EEZ grantu 2014. – 2021. gada perioda programmā “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”. EEZ un Norvēģijas granti ir finansiāls atbalsts, ko sniedz Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projekta kopējais budžets ir 969 256 eiro, no kuriem EEZ grantu līdzfinansējums ir 793 867,70 eiro.