22.5 °C, 4.7 m/s, 58.9 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaLatvijas čempionāts alpīnisma tehnikā Jelgavā pulcē 15 komandas
Latvijas čempionāts alpīnisma tehnikā Jelgavā pulcē 15 komandas
26/02/2024

Nedēļas nogalē Jelgavas sporta hallē aizvadīts Latvijas čempionāts alpīnisma tehnikā komandām “Remosa kauss 2024”. Tajā alpīnisma tehniku demonstrēja 15 komandas – desmit no Latvijas un piecas no Lietuvas. Uzvaras laurus kā sporta, tā amatieru grupā izcīnīja Latvijas komandas.   

Organizatori informē, ka sacensībās Jelgavā piedalījās 15 komandas, kas startēja divās grupās – amatieru un sporta. Vairāk nekā astoņu stundu laikā sacensību dalībniekiem bija iespēja veikt astoņas dažādas alpīnisma tehnikas distances – glābšanas darbus, Loop-tools, Dry-tools, Wet-tools, Aid climbing, horizontālas margas ierīkošanu, kontrolsvara transportēšanu un citas gan fiziski, gan tehniski sarežģītas distances. Jāpiebilst, ka šajā reizē distances bija ierīkotas gan Jelgavas sporta halles zālē, gan ārā.

Sporta grupā 1. vietu Latvijas čempionātā izcīnīja BJC “Daugmale 1”, 2. vietu – komanda “Kirvia” no Lietuvas, 3. vietu – Viļņas Tech TK komanda “Nesikalnuožiouk” no Lietuvas. Amatieru grupā uzvaras laurus plūca Latvijas komanda “Komanda”, 2. vietu ieguva BJC “Daugmale Oskars”, bet 3. vietu – Viļņas Tech TK “Akmengalvai” no Lietuvas. Čempionāta ceļojošo Remosa kausu otro reizi pēc kārtas saņēma sporta grupas uzvarētāji – BJC “Daugmale 1” komanda.

Biedrība “Remoss” saka paldies visiem sacensību dalībniekiem par drosmi un izturību astoņu stundu sacensībās. “Dalībnieki uzlavēja lielisko sacensību organizāciju, gan norādot, ka distances bijušas fiziski un tehniski smagas. Taču šāda līmeņa alpīnisma tehnikas sacensības Latvijā ir vienīgās, un tās notiek Jelgavā, par ko esam gandarīti,” tā biedrības “Remoss” pārstāve Kristīne Hofmane, piebilstot, ka dienas laikā ik pa brīdim bijuši manāmi arī skatītāji. “Starp viņiem bija arī ļoti pieredzējušais un Latvijā zināmais alpīnists Vilnis Bušs un Igaunijas alpīnisma kluba pārstāvis, lai iepazītos ar Latvijas sacensībām un pēc gada jau tajās piedalītos,” piebilst K.Hofmane, papildinot, ka bija arī interesenti, kuri alpīnisma tehnikas sacensības vēroja pirmo reizi.

Biedrība saka paldies arī visiem “Remosa” pārstāvjiem, kuri diennakts laikā izbūvēja distances Jelgavas sporta hallē un pie tās, tiesāja sacensības, bija atbalsts un spēks sacensību organizēšanā. Tāpat pateicība visiem sacensību atbalstītājiem.

Latvijas čempionātu alpīnisma tehnikā Jelgavā organizēja biedrība “Remoss” sadarbībā ar Latvijas Alpīnistu savienību, Sporta servisa centru un atbalstītājiem.