26.6 °C, 5 m/s, 48.1 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaJelgavas skolu vokāli instrumentālo ansambļu sniegumu novērtē ar augstākās un pirmās pakāpes diplomiem
Jelgavas skolu vokāli instrumentālo ansambļu sniegumu novērtē ar augstākās un pirmās pakāpes diplomiem
26/02/2024

Rīgas 45. vidusskolā aizvadīta ikgadējā Valsts izglītības satura centra (VISC) rīkotā Latvijas izglītības iestāžu vokāli instrumentālo ansambļu, instrumentālo kolektīvu un popgrupu festivāla-konkursa “No baroka līdz rokam” Rīgas un Zemgales reģiona kārta. Tajā Jelgavu pārstāvēja Jelgavas Valsts ģimnāzijas vokāli instrumentālais ansamblis “Skali” un Jelgavas 4. vidusskolas vokāli instrumentālie ansambļi “Labvakariņ” un “Tomēr šodien”.

Konkurss norisinājās divās kārtās. Pirmā kārta notika kā video konkurss, kurā žūrija vērtēja kolektīvu iesūtītos skaņdarbu video ierakstus un augstvērtīgāko rezultātu ieguvušos kolektīvus izvirzīja uz reģionālo konkursu.

Reģionālajā konkursā desmit vokāli instrumentālo ansambļu konkurencē Jelgavas 4. vidusskolas Gata Priekuļa vadītais ansamblis “Labvakariņ” jau otro gadu pēc kārtas ieguva VISC augstākās pakāpes diplomu vecākajā vecuma grupā. Savukārt I pakāpes diplomus jaunākajā vecuma grupā ieguva Jelgavas 4. vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis “Tomēr šodien”, vadītājs G.Priekulis un Jelgavas Valsts ģimnāzijas vokāli instrumentālais ansamblis “Skali”, tā vadītājs Artūrs Sebris.

Jelgavas 4. vidusskolas skolotājs Gatis Priekulis stāsta, ka grupai “Tomēr šodien” šī bija pirmā konkursa pieredze, iepriekš tā uzstājusies tikai skolas pasākumos. Konkursā “Tomēr šodien” atskaņoja A.Voitišķa un M.Zālītes dziesmu “Tuvu, tuvu” un “Astro’n’out” un A.Račinska dziesmu “Dejot trakāk”. Savukārt, grupa “Labvakariņ” konkursā piedalījās jau piekto gadu, šoreiz atskaņojot M.Ritovas dziesmu “Mainiet vārdus” un M.Geja un T.Terelas dziesmu “Ain’t no mountains high enough”.

Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolotājs Artūrs Sebris informēja, ka skolas vokāli instrumentālo ansambli pārstāvēja 15 skolēni un konkursā izpildīja divas latviešu estrādes kompozīcijas – U.Marhilēviča un G.Rača kopdarbu “Tikai tā” un grupas “Prāta vētra” dziesmu “Rudens”.

Konkursa mērķis ir sekmēt bērnu un jauniešu pilsonisko līdzdalību, kultūras izpratnes un pašizpausmes mākslā, lietpratību, iesaistoties Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un kopšanā. Popgrupas, instrumentālie un vokāli instrumentālie kolektīvi bija iedalīti vecuma grupās un tika vērtēti pa žanriem – instrumentālie ansambļi, tautas mūzikas ansambļi, džeza ansambļi, vokāli instrumentālie ansambļi, akustiskie vokāli instrumentālie ansambļi un popgrupas.