19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaPar fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem Jelgavā naudas sodos piemēroti 97 605 eiro
Par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem Jelgavā naudas sodos piemēroti 97 605 eiro
23/02/2024

Valsts policijas apkopotie dati liecina, ka stacionārais fotoradars Miera ielā pērn fiksējis 1008 pārkāpumus, kas ir par 142 mazāk nekā gadu iepriekš, bet pārvietojamie fotoradari Dobeles šosejā, Kalnciema ceļā un Rūpniecības ielā fiksējuši 1017 pārkāpumus, un tas ir par 279 mazāk nekā pirms gada. Ātruma “rekords”, kas fiksēts ar stacionāro fotoradaru Miera ielā, pieder motocikla “Ducati” vadītājam – viņš brauca ar ātrumu 106 kilometri stundā atļauto 50 vietā.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Līna Bagdone informē, ka aizvadītajā gadā nedaudz sarucis pārkāpumu skaits, kas fiksēti gan ar vienīgo stacionāro fotoradaru mūsu pilsētā – Miera ielā 8 –, gan arī ar pārvietojamiem fotoradariem. Piemēram, 2022. gadā stacionārais radars fiksēja 1150 pārkāpumus, bet pagājušajā gadā – 1008. Par pārkāpumiem, kas fiksēti ar stacionāro fotoradaru Miera ielā, pagājušajā gadā izrakstīti protokoli par kopējo summu 50 750 eiro. Nedaudz sarucis arī ar mobilajiem fotoradariem Kalnciema ceļā, Rūpniecības ielā un Dobeles šosejā fiksēto pārkāpumu skaits – 2023. gadā fiksēti 1017 pārkāpumi, gadu iepriekš – 1296. Kopumā par pārkāpumiem, kas fiksēti ar pārvietojamiem fotoradariem, izrakstīti protokoli par kopējo summu 46 855 eiro.

“Lielākais atļautā braukšanas ātruma pārkāpums Jelgavā pērn ar fotoradaru fiksēts Miera ielā – 25. maijā motocikla “Ducati” vadītājs atļauto 50 kilometru stundā vietā brauca ar ātrumu 106 kilometri stundā,” stāsta policijas pārstāve. Ar mobilo fotoradaru lielākais ātrums fiksēts Dobeles šosejā – 93 kilometri stundā atļauto 50 vietā –, un ar šādu ātrumu 6. septembrī pārvietojās kāds “Audi” vadītājs. Bet Rūpniecības ielā “rekords” fiksēts 22. maijā, kad kāds “BMW” vadītājs brauca ar 79 kilometriem stundā, savukārt Kalnciema ceļā lielākais fiksētais ātrums ar pārvietojamo fotoradaru ir 78 kilometri stundā atļauto 50 vietā, kas reģistrēts 16. augustā “Audi” vadītājam.

Šie gan ir tikai ātruma pārkāpumi, kas fiksēti ar stacionāro vai mobilo fotoradaru mūsu pilsētā. Arī policijas amatpersonas, ikdienā patrulējot pilsētā, fiksē atļautā braukšanas ātruma pārkāpumus. Piemēram, 23. decembrī Valsts policijas amatpersonas apturēja “BMW” un “Audi” tandēmu – abi automobiļi pa Atmodas ielu traucās ar gandrīz 140 kilometriem stundā atļauto 50 vietā. Par šo pārgalvību abiem transportlīdzekļu vadītājiem piemērots naudas sods 540 eiro apmērā, kā arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas liegums uz divpadsmit mēnešiem.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.