26.6 °C, 5 m/s, 48.1 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaUzlabo infrastruktūru bērnudārzā “Kamolītis”
Uzlabo infrastruktūru bērnudārzā “Kamolītis”
23/02/2024

Realizējot investīciju projektu, pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē “Kamolītis” veikta vienkāršota virtuves telpu atjaunošana, bet iestādē šobrīd turpinās 11 grupu sanitāro mezglu un virtuvju remonts.

Būvdarbu gaitā, kas tika sākti pagājušā gada septembrī, virtuvē nomainītas visas inženierkomunikācijas, izremontētas telpas, izbūvēta ventilācijas sistēma ar rekuperāciju, kā arī uzstādītas jaunas virtuves iekārtas un aprīkojums 51 119 eiro vērtībā.

Turpinot uzlabot infrastruktūru, šobrīd iestādē tiek remontēti 11 grupu sanitārie mezgli un virtuves. Tiek mainītas inženierkomunikācijas, veikts kosmētiskais remonts un uzstādīts nepieciešamais grupas virtuves un sanitāro mezglu telpu aprīkojums un inventārs.

Izglītības pārvaldē norāda, ka trīs grupās remontdarbi ir noslēgušies un tajās jau notiek mācību process, bet vēl astoņās darbi pakāpeniski turpināsies. Jāuzsver, ka remontdarbi tiek plānoti vienlaicīgi divās trīs bērnudārza grupās, nepārtrauktu mācību procesu iestādē nodrošinot apvienotajās grupās. Saskaņā ar noslēgto būvdarbu iepirkuma līgumu remontdarbus iestādes grupās plānots pabeigt līdz mācību gada noslēgumam. Būvdarbus objektā veic uzņēmums SIA “Telms”. Projekta kopējās izmaksas ir 500 755,97 eiro, tostarp 440 962,14 eiro ir aizņēmuma līdzekļi Valsts kasē un 59 793,83 eiro pašvaldības budžeta līdzekļi.

“Kamolītī” šobrīd darbojas 11 grupas ar 232 izglītojamajiem, iestādē strādā 51 darbinieks, tostarp 28 pedagogi un 20 tehniskie darbinieki.