19 °C, 3.5 m/s, 72.2 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiPilsētaVispasaules nevalstisko organizāciju dienā aicina uz attīstības darbnīcu
Vispasaules nevalstisko organizāciju dienā aicina uz attīstības darbnīcu
22/02/2024

27. februārī tiek atzīmēta Vispasaules nevalstisko organizāciju (NVO) diena jeb Starptautiskā nevalstisko organizāciju diena. Jelgavas Sabiedriskais centrs šajā dienā Jelgavas NVO pārstāvjus aicina apmeklēt attīstības darbnīcu, lai gūtu iedvesmu tālākajā darbā. Pasākums notiks pulksten 18 Sabiedriskā centra zālē Skolotāju iela 8.

Darbnīcas pirmajā daļā “FranklinCovey Latvia” treneris Matīss Haritonovs ar lekciju un praktiskām nodarbībām sniegs ieskatu par biedrību attīstības un pilnveides iespējam. Nodarbības laikā tiks runāts par to, kā ieraudzīt jaunas iespējas biedrības darbības efektivitātes uzlabošanai, veiksmīgas komandas izveidei, komandas dalībnieku motivēšanai un jaunu biedru piesaistīšanai.

Tāpat pasākumā klātesošie varēs dzirdēt vairāku Jelgavas NVO veiksmes stāstus, lai ar savas biedrības paveiktajiem darbiem iedvesmotu klausītājus jauniem sasniegumiem.

Organizatori uzsver, ka pieredzes apmaiņas process ir ļoti svarīgs, jo katra pozitīvā pieredze un veiksmes stāsts ir motivācija izaicināt sevi, iziet no komforta zonas, doties pasaulē un gūt jaunus panākumus.

Noslēgumā paredzētas sarunas neformālā gaisotnē.

Vispasaules NVO diena ir starptautiska nevalstisko organizāciju diena, kas tiek atzīmēta katru gadu 27. februārī. No 2014. gada Vispasaules NVO dienu atzīmē dažādās Latvijas pilsētās, kā arī katru gadu nevalstiskās organizācijas un to sabiedrotie kā tradīciju atzīmē šo dienu daudzās valstīs dažādos kontinentos. Šajā dienā visā pasaulē cilvēki tiek iepazīstināti ar NVO darbību vietējā, nacionālā vai starptautiskā līmenī un viņiem tiek stāstīts par nevalstisko organizāciju misiju. NVO diena ir starptautisks simbols, kas atspoguļo pasaules NVO vērtības, centienus un rezultātus, kas vērsti uz brīvības, sabiedrības balss, rūpēm par cilvēku drošību, rūpēm par izpostītām valstīm, rūpēm par dabu, cilvēces mantojumu, nākotni un tās vērtību atzīšanu.

Pasākuma laikā var notikt filmēšana un fotografēšana. Uzņemtais materiāls var tikt izmantots publicitātes nodrošināšanai.