26.6 °C, 5 m/s, 48.1 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaSIA “Rūķu māja” valde maina savu lēmumu – privātais bērnudārzs turpinās darbu
SIA “Rūķu māja” valde maina savu lēmumu – privātais bērnudārzs turpinās darbu
22/02/2024

SIA “Rūķu māja” īpašnieki, kas pašvaldību bija informējuši par lēmumu ar 31. maiju pārtraukt darbu kā pirmsskolas izglītības iestāde, tagad vērsušies pašvaldībā ar jaunu iesniegumu, paziņojot, ka uzņēmuma valde mainījusi savu lēmumu un privātais bērnudārzs turpinās darbību.

Sākotnējais lēmums, kā norādīja SIA “Rūķu māja”, bija pieņemts, “analizējot demogrāfisko situāciju valstī, inflāciju, energoresursu augstās cenas un milzīgo lēcienu pedagogu atalgojumā”. Tāpēc uzņēmums pieņēma lēmumu pārtraukt darbu un piedāvāja pašvaldībai iegādāties īpašumu par 485 000 eiro.

Savukārt šobrīd, izvērtējot vairākus aspektus – gan to, ka pašvaldība neiegādāsies privāto pirmsskolas izglītības iestādi, gan to, ka palielināts pašvaldības līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem un būs iespēja startēt iepirkumā, lai piesaistītu Eiropas Sociālā fonda finansējumu, kas ļautu no vecāku līdzmaksājuma pilnībā atbrīvot bērnus vecumā no 4 līdz 6 gadiem –, SIA “Rūķu māja” valde mainījusi lēmumu un paziņojusi, ka privātais bērnudārzs darbību turpinās.