21.6 °C, 2.8 m/s, 94.2 %

Izglītība

Sākumlapa JaunumiIzglītībaTehnikums pulciņos skolēniem piedāvā iepazīt profesiju
Tehnikums pulciņos skolēniem piedāvā iepazīt profesiju
21/02/2024

Lai iepazītu profesijas, kuras var apgūt Jelgavas tehnikumā, 7.–9. klašu skolēniem arī martā ir iespēja tehnikumā bez maksas apmeklēt profesionālos interešu pulciņus. Katrā no pulciņiem iespējams pievienoties kopumā astoņām pusotras stundas garām tikšanās reizēm, kurās skolēni gūst ieskatu konkrētajā specialitātē. Pulciņiem iepriekš jāpiesakās.

“Mūsu mērķis ir palīdzēt pamatskolu audzēkņiem iepazīt interesējošo profesiju – darboties praktiski, redzēt profesijas pārstāvja veicamos uzdevumus. Tādējādi mēs varam jau laicīgi samazināt to audzēkņu skaitu, kuri pamet mācības 1. kursā, jo sapratuši, ka izvēlētā specialitāte tomēr nav viņiem saistoša,” stāsta Jelgavas tehnikuma karjeras konsultante Sarmīte Vaice.

Tehnikuma profesionālo interešu pulciņu nodarbības notiek vienu reizi nedēļā no pulksten 15.30 līdz 17.10 Pulkveža Oskara Kalpaka ielā 37. Tie pieejami bez maksas un sniedz iespēju apgūt zināšanas un pamatprasmes deviņās specialitātēs: mēbeļu galdnieks, inženiersistēmu būvtehniķis, automehāniķis, datorsistēmu tehniķis, viesmīlis, viesmīlības pakalpojumu speciālists, programmēšanas tehniķis, apdares darbu tehniķis un sausbūves tehniķis.

Būtiski uzsvērt, ka skolēni var iesaistīties tik nodarbībās, cik viņiem ir nepieciešams profesijas izzināšanai. Taču, ja profesija ir saistoša un apmeklēta lielākā daļa nodarbību, pulciņa noslēgumā dalībnieks saņem apliecību, kas sniedz priekšrocības iestāties tehnikumā gadījumā, ja ir vairāki pretendenti ar vienādām sekmēm.

Lai pieteiktos dalībai pulciņā vai iegūtu papildu informāciju, interesenti aicināti sazināties ar S.Vaici pa tālruni 29388356 vai e-pastu karjera@jelgavastehnikums.lv.