23.2 °C, 3.2 m/s, 58.2 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsētaNo marta pilsētā samazināsies apkures tarifs
No marta pilsētā samazināsies apkures tarifs
16/02/2024

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), izvērtējot SIA “Gren Jelgava” iesniegto siltumenerģijas tarifa samazinājumu Jelgavā no 1. marta, to apstiprinājusi. Tas nozīme, ka no marta siltumenerģijas gala tarifs klientiem būs 71,59 eiro/MWh (bez PVN), un tas ir par 1,1 procentu zemāks nekā šobrīd spēkā esošais siltumenerģijas tarifs 72,39 eiro/MWh (bez PVN).

Siltumenerģijas tarifa izmaiņas ir saistītas ar kurināmo resursu cenu izmaiņām.

SIA “Gren Jelgava” valdes priekšsēdētājs un klientu apkalpošanas vadītājs Gundars Pētersons skaidro: “Kurināmā resursu cenām samazinoties, varējām attiecīgi pārskatīt un samazināt siltumenerģijas tarifu jelgavniekiem no 1. marta. Mēs regulāri sekojam līdzi kurināmo resursu cenu izmaiņām tirgū, lai nekavējoties varētu reaģēt un koriģēt siltumenerģijas tarifu atbilstoši aktuālajām kurināmo resursu tirgus cenām. Šajā apkures sezonā siltumenerģijas tarifs Jelgavā ir bijis stabils gandrīz visu apkures sezonu – no oktobra līdz martam. Martā tarifs par 1,1 procentu samazināsies, un, vērojot šā brīža kurināmā tirgus tendences, siltumenerģijas tarifa pieaugums šajā apkures sezonā Jelgavā nav gaidāms.”

Lai risinātu visus ar centralizētās siltumapgādes pakalpojumu saistītos jautājumus vai ja rodas grūtības norēķināties par patērēto siltumu, uzņēmums aicina klientus sazināties ar “Gren” Klientu apkalpošanas centru Jelgavā pa tālruni 63007055 vai e-pastu: klienti.jelgava@gren.com.