23.2 °C, 3.2 m/s, 58.2 %

Pilsēta

Sākumlapa JaunumiPilsēta“Lidl” otrajā veikalā Jelgavā radītas 30 jaunas darba vietas
“Lidl” otrajā veikalā Jelgavā radītas 30 jaunas darba vietas
15/02/2024

Šodien, 15. februārī, Dobeles šosejā 45A atklāts otrais “Lidl Latvija” veikals Jelgavā. Tajā radītas ap 30 jaunas darba vietas, un visas vakances ir aizpildītas.

Jaunais “Lidl” veikals izbūvēts bijušās dārzniecības teritorijā, un būvdarbi tajā ar veco ēku demontāžu un grunts attīrīšanu sākās pagājušā gada martā.

Jaunuzbūvētā veikala ēka ir 2400 kvadrātmetri ar 1420 kvadrātmetru plašu tirdzniecības zāli. Veikala ēku projektēja SIA “Acitektura”, būvdarbus veica “Jēkabpils PMK”.

Par “Lidl” līdzekļiem, investējot vairāk nekā 250 000 eiro, paplašināts krustojums, izbūvējot jaunas pagrieziena joslas, un izveidots arī ielu apgaismojums. Gandrīz 82 000 eiro ieguldīti jauna veloceliņa un gājēju ietves izbūvē apmēram 300 metru garumā Atmodas ielā. Apkārtējās teritorijas labiekārtošanai un apzaļumošanai iestādīti gandrīz 480 dažādi košumkrūmi un koku lielstādi vairāk nekā 100 000 eiro vērtībā. Veikala klientu ērtībai pie ēkas izveidots stāvlaukums ar vietu 135 automašīnām.

“Lidl Latvija” norāda, ka, tāpat kā pārējos Latvijas veikalos, arī otrajā veikalā Jelgavā izveidotas ap 30 štata vietas. Komanda jaunajam veikalam ir pilnībā nokomplektēta. Jāpiebilst, ka vēlmi pāriet strādāt uz veikalu Dobeles šosejā izteikuši arī daži darbinieki, kuri iepriekš strādāja “Lidl” veikalā Rīgas ielā, jo tas viņiem ir tuvāk mājām un līdz ar to ērtāk nokļūt uz darbu. Tādējādi jauni darbinieki pieņemti arī “Lidl” veikalā Rīgas ielā.

Jāpiebilst, ka Jelgavā pirmais “Lidl” veikals Rīgas ielā 50 tika atklāts 2021 gada oktobrī.

“Lidl” kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās “Schwarz Group” ir viens no lielākajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar vairāk nekā 12 200 veikaliem un 220 loģistikas centriem “Lidl” pašlaik strādā 31 valstī, kā arī ir pārstāvēts Āzijā. “Lidl Latvija” ir 28 veikali 13 Latvijas pilsētās, tostarp divi Jelgavā.