20.7 °C, 3.9 m/s, 93.4 %

Ģimene

Sākumlapa JaunumiĢimeneJelgavas bibliotēkas godina čaklākos lasītājus bērnu un jauniešu vidū
Jelgavas bibliotēkas godina čaklākos lasītājus bērnu un jauniešu vidū
12/02/2024

9. februāra pēcpusdienā Jelgavas Pilsētas bibliotēkas Kr.Barona zālē pulcējās bērni un jaunieši no četrām Jelgavas bibliotēkām, lai tiktu godināti un apbalvoti par čaklu grāmatu lasīšanu 2023. gadā.

Pateicība tika veltīta arī bērnu vecākiem par viņu atbalstu, kas nereti ir galvenais dzinulis interesei par grāmatām, vedot bērnus uz bibliotēku un lasot kopā ar viņiem. Kopā uz pasākumu tika uzaicināts 41 bērns un jaunietis vecumā no 3 līdz 16 gadiem. Viņi visi 2023. gadā no bibliotēkām izņēmuši 2 948 grāmatas.

Visčaklākajam lasītājam ir 6 gadi un viņš pagājušā gadā no bibliotēkām izņēmis 214 grāmatas, otrajā vietā ierindojās lasītājs ar 173 izņemtām grāmatas, bet trešajā – ar 140 izņemtām grāmatas. Visi pirmo trīs vietu ieguvēji pārstāvēja bērnu un jauniešu bibliotēku “Zinītis”.

Pateicībā par čaklu bibliotēku apmeklēšanu un grāmatu lasīšanu, Jelgavas bibliotēkas bija sarūpējušas pārsteigumu pēcpusdienu. Katrs čaklais lasītājs par piemiņu saņēma diplomu un dāvanu no bibliotēkas, bet atklāt svinīgo pasākumu bija aicināta Iecavas kultūras nama folkloras kopa “Tarkšķi”. Savukārt pasākuma izskaņā bērni piedalījās “Password Techlab” “Čaklāko lasītāju darbnīcā”, kurā varēja atklāt slepenus vēstījumus, sasaldēt želejas lācīšus un paši veikt dažādus eksperimentus.

Tie, kuri nevarēja ierasties uz svinīgo pasākumu, savu diplomu un dāvaniņu var saņemt bibliotēkā, no kuras tika saņemts uzaicinājums uz pasākumu.