24.2 °C, 1.4 m/s, 62.8 %

Jaunumi

Sākumlapa JaunumiFOTO: Ledus skulptūru festivāla otrā diena
FOTO: Ledus skulptūru festivāla otrā diena
03/02/2024

Šodien, 3. februārī, jau no pulksten 10 rītā apmeklētājus priecēja 45 konkursa darbi, kā arī vairākās lielformāta fotoskulptūras un ledus objekti, kurus veidojuši tēlnieki Kārlis un Maija Īles. Viens no vērienīgajiem darbiem ir piecus metrus gara pūķa fotoskulptūra. Savukārt ledus bārā “Atlantīda – zudušie dārgumi” apmeklētājiem paveras panorāmas skats uz daudzveidīgiem zemūdens tēliem. Zīmīgi, ka šajā darbā izmantota spoguļattēla tehnika, bet daži elementi darināti, iepildot skulptūrā sniegu.

Jāatgādina, ka šogad festivāla jubileja iezīmē jau ceturto daļu gadsimta – šajā laikā pasākums apmeklēts vairāk nekā miljons reižu, priecējis apmeklētājus ar vairāk nekā 1000 mākslas darbiem un audzis no Latvijas mēroga pasākuma līdz desmit vērienīgākajiem ledus skulptūru notikumiem pasaulē. Pirmo reizi pēc pandēmijas festivāls ir atdzimis vēsturiskajā vērienā – tas apmeklētājus sagaida ar divām skatuvēm un plašu izklaides programmu gan Pasta salā un brīvdabas koncertzālē “Mītava”, gan arī Jāņa Čakstes bulvārī.

Šodien apmekletājus priecēja plaša ģimenes izklaižu programma, ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, grupa “Latgalīšu reps”, “AC/DC project” no Lietuvas, Aija Andrejeva un dīdžejs Mareks Ameriks.

Sīkāka informācija par festivālu pieejama ŠEIT.

Informācija par satiksmes ierobežojumiem un to, kas būtu jāzina katram apmeklētājam, skatāma ŠEIT.